Acasa Industrie Un grup chinez a cumparat compania germana Kiekert, cel mai mare producator de sisteme de inchidere pentru automobile

Un grup chinez a cumparat compania germana Kiekert, cel mai mare producator de sisteme de inchidere pentru automobile

de Vlad Barza

Uzina Kiekert din China (sursa - Kiekert)

Grupul industrial chinez Hebei Lingyun a ajuns la un acord pentru a cumpara compania germana Kiekert, cel mai mare furnizor mondial pentru sisteme de inchidere destinate automobilelor. Chinezii au o cifra de afaceri de 700 milioane euro/an si 10.000 de angajati, iar Kiekert are afaceri ceva mai mici, insa detine uzine in tari precum Germania, SUA, Cehia si China.

Kiekert a avut o perioada grea, in 2006 a fost supusa unui dur proces de restructurare si de reducere a costurilor, iar pana acum era detinuta de doua fonduri de investitii BlueBay Asset Management si Silver Point Capital si de banca Morgan Stanley.

Kiekert produce sisteme de inchidere auto si are 4.000 de angajati in Germania, Cehia, SUA, Mexic si China, iar anul trecut au livrat 41 de milioane de mecanisme de inchidere a usilor automobilelor. Kiekert este compania care a inventat inchiderea centralizata la autoturisme, iar sistemele sale sunt prezente pe o gama larga de marci, de la masini Maruti de cateva mii de euro, pana la Maybach-uri de sute de mii.

Compania cu o cifra anuala de jumatate de miliard de euro nu a dezvaluit suma pentru care a fost preluata, dar spune ca noul proprietar chinez are fondurile necesare sa dezvolte afacerea si o va ajuta sa-si creasca semnificativ prezenta in China.

In plus, germanii detin un numar de 850 de brevete care ajung in proprietatea chinezilor. Grupul Lingyun are afaceri anuale de peste 700 milioane euro si un numar de 10.000 de angajati.

Lasa un comentariu