Acasa SEAT Masinile de clasa mini vor dubla productia uzinei Volkswagen din Slovacia unde se asambleaza SUV-urile Q7 si Touareg

Masinile de clasa mini vor dubla productia uzinei Volkswagen din Slovacia unde se asambleaza SUV-urile Q7 si Touareg

de Vlad Barza

Skoda Citigo (sursa - HotNews)

Intrarea in productie a celor mai mici trei masini ale grupului Volkswagen – Skoda Citigo, Seat Mii si Volkswagen up! – va duce productia uzinei din capitala Slovaciei la 400.000 de unitati, spun oficialii companiei, citati de Automotive News. Interesant este ca unitatea de productie din Bratislava este cunoscuta pentru productia unor SUV-uri scumpe precum Porsche Cayenne si Audi Q7, iar acum a trecut si la masini cu mult mai ieftine.

Uzina din Bratislava a asamblat 141.000 de masini in 2010 si 210.000 anul trecut, iar seful unitatii de productie, Albrecht Reimold, spune ca anul acesta se va ajunge la un nivel record de 400.000 datorita celor trei modele noi adaugate.

Este vorba de tripleta de clasa mini Volkswagen up!, Skoda Citigo si Seat Mii, masini de 3,5 metri lungime, motoare de sub 80 CP si preturi ce pornesc de la mai putin de 10.000 euro in versiunile cu minime dotari. Masinile au fost lansate in cateva piete europene importante, productia lor a inceput in semestrul al doilea din 2011, iar anul curent este primul complet de productie.

Pe aceste trei modele sunt disponibile doua motorizari, ambele pe benzina si cu o capacitate cilindrica de un litru: 60 Cai Putere (CP) si 75 CP. Consumul mediu mixt anuntat este de sub 5 litri/100 km, iar emisiile de CO2 sunt sub 110 g/km.

Volkswagen a avut un an 2011 record, vanzarile depasind 8,3 milioane vehicule, iar profitul a trecut de 15 miliarde euro. Estimarile grupului arata o crestere de 14% a vanzarile pentru anul in curs.

Lasa un comentariu