Acasa Personalitati Volvo si-a luat designer-sef de la Audi, Volkswagen si Skoda, Thomas Ingenlath

Volvo si-a luat designer-sef de la Audi, Volkswagen si Skoda, Thomas Ingenlath

de Adrian Mitrea

Thomas Ingenlath (sursa - Volvo Cars)
Thomas Ingenlath (sursa - Volvo Cars)

Designerul Thomas Ingenlath, 48 ani, care a lucrat pentru Skoda si Volkswagen, va deveni la 1 iulie 2012 noul sef de design al Volvo Car Corporation, inlocuidu-l pe Peter Horbury, care merge la compania mama din China, Geely Group, pe un post similar.

Thomas Ingenlath are o experienta de 20 de ani in industria auto, lucrand pentru Audi (1991-1994), Volkswagen (1995-2000) si Skoda (2000-2006). Incepand cu anul 2006 el a devenit directorul centrului de design Volkswagen din Potsdam, lucrand pentru toate marcile din grup.

Ingenlath a studiat designul la Fachhochschule fur Gestaltung din Pforzheim si la Royal College of Art din Londra.

„Recrutarea lui Thomas Ingenlath pentru a conduce departamentul de design al Volvo este inca un pas important in transformarea Volvo Car Corporation intr-un producator de adevarate automobile de lux”, a declarat Li Shufu, presedinte al Geely Holding si al Volvo Car Corporation.

Din 16 august 2010 – imediat dupa preluarea Volvo de catre Geely, de la Ford – la conducerea Volvo Cars a fost numit Stephan Jacoby, venit si el tot de la Volkswagen. Jacoby il inlocuia atunci pe Stephen Odell, care a ramas alaturi de Ford dupa vanzarea marcii Volvo.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre