Acasa Dacia UPDATE: Dacia Lodgy are preturi cuprinse intre 9.500 si 14.700 euro cu TVA. Noua motorizare turbo pe benzina, navigatie integrata

UPDATE: Dacia Lodgy are preturi cuprinse intre 9.500 si 14.700 euro cu TVA. Noua motorizare turbo pe benzina, navigatie integrata

de Adrian Mitrea

Dacia Lodgy (sursa - Dacia)

Masina de familie Dacia Logdy, care debuteaza in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (6-18 martie), are preturi cuprinse intre 9.500 si 14.700 euro cu TVA, a anuntat Dacia. Lodgy este primul automobil Dacia care vine cu un sistem de navigatie. In lista cu motorizari a aparut un propulsor nou, de 1,2 litri turbo, ce dezvolta 115 Cai Putere (CP). Masina dispune de patru airbag-uri in echiparea standard, o premiera pentru masinile marcii, iar sistemul de control electronic al stabilitatii (ESP) este optional.

UDATE: O noutate absoluta in gama Dacia este sistemul de navigatie si multimedia (MEDIA NAV) disponibil ca optiune la un pret de 300 euro cu TVA. Sistemul cuprinde radio, USB si priză jack, Bluetooth si sistem de navigatie integrat cu touch screen 7 inch  (18 cm), a anuntat Dacia. Din pagina de meniu pot fi accesate cu usurinta cele sase functii esentiale: radio, multimedia, telefon, harta, sistem de navigatie, reglaje.

Tehnologia Bluetooth permite utilizarea telefonului handsfree, sincronizarea contactelor si a istoricului apelurilor, precum si ascultarea fisierelor muzicale de pe suporturi portabile. Prizele USB si jack permit conectarea unui Ipod sau a unui smartphone. Titlurile sunt afisate pe ecranul MEDIA NAV iar selectarea pieselor se face usor fie pe touch screen, fie cu ajutorul satelitului de comanda de la volan.

Sistemul de navigatie touchscreen intuitiv dispune atat de grafica 2D cat si Birdview (3D). Datorita prizei USB si a interfetei web dedicate, clientii pot completa si actualiza continutul sistemului de navigatie. Lodgy ofera o a doua solutie multimedia (in serie pentru nivelele de echipare Ambiance si Laureate), Dacia-Plug&Radio, 2 DIN, care cuprinde un radio CD cu Mp3, conexiune Bluetooth, priza jack, USB si satelit de comanda pe volan.

O alta noutate in gama Dacia isi face aparitia pe modelul Lodgy : limitatorul de viteza, disponibil optional pe versiunea Laureate. Acesta ii permite soferului sa stabileasca o viteza de rulare pe care nu doreste sa o depaseasca si sa conduca astfel in deplina siguranta si fara griji.

O alta tehnologie utila disponibila optional, in acelasi pachet cu limitatorul de viteza, este sistemul de asistenta la parcarea cu spatele. Lodgy propune ca noutate absoluta in gama Dacia scaunele incalzite pentru locurile din fata, disponibile optional pe nivelul de echipare Laureate.

Pe langa cele patru airbag-uri (2 frontale si 2 laterale), Dacia Lodgy va mai avea in dotarea standard si ABS cu AFU (Asistenta la Franarea de Urgenta), la fel ca alte modele precum Sandero sau Duster.

In materie de siguranta, Lodgy dispune de trei scaune cu sistem de prindere Isofix (pentru scaune speciale pentru copii – n.r.) pe randul al doilea de scaune.

Potrivit Dacia, masina a fost testata pe 1,9 milioane km, pe drumuri sinuoase, pavate, prin praf si alte conditii extreme.

Airbag-urile laterale sunt optionale pe modele precum Sandero si Duster, iar ESP poate fi comandat ca optiune doar pentru Duster. Avand in vedere echiparea standard cu patru airbag-uri, Dacia are sanse sa obtina 4 stele din 5 la testele Euro NCAP.

La fel ca si restul automobilelor Dacia, Lodgy va avea trei ani garantie sau 100.000 km.

De AICI poti descarca fisa de produs Dacia Lodgy.

Preturi Dacia Lodgy martie 2012 (sursa - Dacia)

Specificatii principale Dacia Lodgy (sursa - Dacia)

Corespondenta de la Geneva.

Lasa un comentariu