Acasa Chevrolet General Motors suspenda productia lui Chevrolet Volt pentru cinci saptamani

General Motors suspenda productia lui Chevrolet Volt pentru cinci saptamani

de Adrian Mitrea

Chevrolet Volt (sursa - Chevrolet)

General Motors (GM) si anuntat angajatii din uzina Detroit-Hamtramck, Michigan, SUA, ca va suspenda productia lui Chevrolet Volt – masina electrica cu generator pe benzina – timp de cinci saptamani, in perioada 19 martie-23 aprilie, din cauza acumularii de stocuri, informeaza Automotive News.

„Trebuie sa mentinem un nivel al stocurilor corect si sa continuam sa facem fata cererii”, a declarat un purtator de cuvant al GM pentru publicatia citata.

La sfarsitul lunii februarie pe stoc erau 6.300 de masini, suficiente cat sa ajunga pentru 154 de zile de comercializare, la actuala cerere (40 masini/zi).

In ianuarie 2012 au fost livrate 603 Chevrolet Volt, un minim al ultimelor cinci luni, din cauza investigatiilor federale privind riscul ca masina sa ia foc. In februarie au fost livrate 1.023 automobile.

In SUA tinta de vanzari pe 2011, stabilita de GM la 10.000 unitati, a fost ratata. Compania a comercializat 7.671 masini Volt.

In uzina Detroit-Hamtramck este produs si fratele lui Volt, Opel Ampera. Este inca neclar daca oprirea productiei se refera strict la Volt sau si la Ampera.

0-100.ro a publicat in octombrie 2011 un test tip Prima Impresie cu Chevrolet Volt. Il poti revedea integral AICI sau doar varianta video mai jos.

Lasa un comentariu