Acasa Moto Automobile Bavaria a devenit oficial importatorul unic al motocicletelor Husqvarna in Romania

Automobile Bavaria a devenit oficial importatorul unic al motocicletelor Husqvarna in Romania

de Adrian Mitrea

Motocicleta Husqvarna (sursa - Husqvarna)

Automobile Bavaria Group, companie cunoscuta pentru activitatile de vanzare si service pentru marcile BMW, MINI si motociclete BMW, a devenit unic importator oficial al motocicletelor Husqvarna in Romania. Despre aceasta mutare asteptata a vorbit proprietarul Automobile Bavaria Group, Michael Schmidt, intr-un interviu acordat 0-100.ro in decembrie 2011.

Departamentul moto al Automobile Bavaria Group va functiona astfel ca unic importator oficial si reprezentant al legendarului producator de origine suedeza Husqvarna pe piata locala si va comercializa gama completa de motociclete off-road, de la 50 la 511 centimetri cubi, si motociclete de strada, de la 50 la 900 centimetri cubi.

„Am ales sa devenim importatori ai motocicletelor Husqvarna pentru a ne completa gama de motociclete BMW pe care o avem deja in portofoliu”, a declarat Emanuel Stefan, director de vanzari al departamanentului moto al Automobile Bavaria Group, intr-un comunicat de presa.

Compania va comercializa, de asemenea, piese de schimb originale Husqvarna, accesorii pentru motociclete, costume si echipamente moto de protectie. Va fi disponibila intreaga colectie Lifestyle (Racing, Street si Vintage).

„Vom distribui motocicletele Husqvarna atat prin reteaua proprie de dealeri, una dintre cele mai mari retele BMW din Europa Centrala si de Est, cat si prin partenerii specializati”, a adaugat Stefan.

La sfarsit de 2011 Automobile Bavaria a renuntat la centrul pentru motociclete BMW din Pipera si a mutat activitatile in sediul central al companiei, cladirea cu mai multe niveluri din Baneasa.

Automobile Bavaria Group este cea mai mare retea de dealeri BMW din Romania si detine alte cinci centre in Germania. Pe plan local grupul comercializeaza autoturisme BMW, MINI, noi si rulate, motociclete BMW, Husqvarna, noi si rulate, detine singurul service Rolls-Royce pe o raza de 1.000 de kilometri si este importatorul camioanelor MAN si al autobuzelor Neoplan.

Husqvarna, legendarul producator de origine suedeza de motociclete, are in spate o istorie de 109 ani. Compania produce motociclete de clasa motocross, enduro si supermoto. Divizia moto a grupului suedez Husqvarna a fost cumparata in anul 1987 de producatorul italian de motociclete Cagiva. In anul 2007 BMW Group a preluat Husqvarna Motorcycles. Compania functioneaza in continuare in uzina din localitatea Varese, Italia.

Lasa un comentariu