Acasa Citroen General Motors ar putea cumpara pana la 7% din PSA Peugeot Citroen

General Motors ar putea cumpara pana la 7% din PSA Peugeot Citroen

de Adrian Mitrea

(sursa - Peugeot)
(sursa - Peugeot)

Grupurile auto General Motors (GM) si PSA Peugeot Citroen ar putea anuntat in aceasta saptamana (27 feb.-4 mar.) un acord prin care compania americana sa preia pana la 7% din PSA, potrivit unor oficiali din cadrul corporatiilor, citati de publicatii precum Bloomberg si Reuters. Despre discutiile dintre cele doua companii presa a tot scris in februarie, insa procentul reprezinta marea noutate.

In baza acestui parteneriat, GM si PSA vor dezvolta impreuna motoare si arhitecturi de vehicul. De asemenea, marcile auto din cele doua mari grupuri vor imparti uzinele pentru a putea produce mai eficient, acolo unde este nevoie.

PSA spunea in ianuarie ca este deschis catre un parteneriat cu un alt mare grup auto, insa la vremea aceea se zvonea ca acel partener ar fi Fiat-Chrysler. Pe de alta parte si GM cauta solutii pentru a reduce costurile la Opel, marca ce a avut cativa ani grei in Europa unde mai multe mii de angajati au ramas fara loc de munca, iar o uzina a fost inchisa.

Peugeot-Citroen este obisnuita sa colaboreze cu alti mari jucatori din industrie, lista cooperarilor din prezent fiind lunga. Cu BMW si Ford este o colaborare pe partea de motoare, cu Mitsubishi este pentru masini electrice si SUV-uri, cu Fiat este pe partea de utilitare usoare,  iar cu Toyota pentru masini de clasa mini.

comenteaza si pe gmclubclubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre