Acasa Curiozitati VIDEO: Elvetienii de la Rinspeed prezinta in detaliu masina electrica ce dispune de o remorca motorizata

VIDEO: Elvetienii de la Rinspeed prezinta in detaliu masina electrica ce dispune de o remorca motorizata

de Vlad Barza

Rinspeed Dock+Go (sursa - Rinspeed)

Rinspeed, una dintre cele mai excentrice companii auto, aduce la Geneva un smart electric la care poate fi atasata o mica remorca ce poate extinde autonomia masinii printr-un pachet de baterii sau un mic motor cu ardere interna, insa vine si cu spatiu de depozitare ce poate fi folosit pentru a livra pizza, pentru a cara schiurile sau pentru a transporta un sistem audio performant. Compania a prezentat in decembrie pe scurt ideea masini Dock+Go cu remorca motorizata, insa acum vine cu un clip si fotografii in plus.

Rinspeed a prezentat de-a lungul istoriei sale diverse concepte excentrice, cum ar fi masina subacvatica sau cea care se pliaza in parcare. Acum a venit randul unei solutii ingenioase pentru a extinde autonomia masinilor electrice: o remorca ce ofera spatiu aditional pentru depozitare si integreaza un motor cu ardere interna, plus baterii, pentru a creste autonomia.

Rinspeed spune ca solutia Dock+Go se poate aplica oricarei masini electrice, dar pentru a demonstra cum functioneaza a ales un smart electric. Micul „rucsac” are insa si spatiu disponibil, iar in clip se dau cateva exemple simpatice despre cum poate fi folosit: fie transporti pizza intr-o cutie care o pastreaza calda, fie iti cari echipamentul de schi sau faci o petrecere in miscare, transportand un sistem audio.

Pe bara din fata a masinii soferul poate alege sa afiseze diverse mesaje cu litere mari, usor de vazut din trafic, putand fie sa-si afiseze numarul de telefon, fie user-ul de Facebook, fie directia in care merge, in ideea ca ar mai vrea sa ia o persoana in masina.

Ideea acestei remorci le-a venit elvetienilor dupa ce au vazut ca pentru telefoanele mobile exista acumulatori suplimentari care pot fi conectati la terminalul mobil pentru a-i furniza energie suplimentara in caz de nevoie.

In mica remorca exista baterii si un motor cu ardere interna pe post de generator. La fel de bine, in locul motorului conventional poate fi montat un sistem de propulsie pe hidrogen (pile de combustie)

Ideea Rinspeed va ramane una teoretica fiindca aceasta companie elvetiana nu isi vinde masinile, ci si-a facut un obicei din a aduce diverse concepte nebunesti la salonul care se tine pe teren propriu, la Geneva.

Rinspeed Dock+Go (sursa - Rinspeed)

Lasa un comentariu