Acasa Ducati Ducati, scoasa la vanzare. BMW si Volkswagen ar fi printre companiile interesate

Ducati, scoasa la vanzare. BMW si Volkswagen ar fi printre companiile interesate

de Vlad Barza

Motor Ducati (sursa - Ducati)

Fondul de investitii care detine producatorul italian de motociclete Ducati intentioneaza sa scoata compania moto la vanzare pentru cel mult un miliard de euro, dupa ce anul trecut s-a gandit mai mult la listarea in Hong Kong, scrie Financial Times care citeaza surse din piata. Printre companiile interesate de Ducati s-ar numara Volkswagen si BMW, scrie Bloomberg, insa nimeni nu a confirmat.

Fondul de investitii Investindustrial sustinut de familia Bonomi a discutat cu mai multi consultanti pentru o posibila listare la bursa din Hong Kong, insa acum pare mult mai posibila varianta vanzarii companiei pentru cel mult un miliard de euro, scrie FT.

„Ducati este acum o companie perfecta, insa pentru cresterea din viitor are nevoie de sprijinul unui partener industrial de prima clasa. In acest an lucram pentru gasirea unui astfel de partener”, a spus pentru Financial Times, Andrea Bonomi, seful fondului de investitii

Printre numele vehiculate se numara BMW si Volkswagen. Un purtator de cuvant al BMW a negat interesul pentru Ducati, iar Volkswagen nu a dorit sa comenteze zvonurile. S-a vorbit si de interesul celor de la Harley Davidson, insa e greu de crezut ca e posibil, dat fiind ca americanii au probleme financiare. Si indienii de la Mahindra & Mahindra au fost enumerati in lista posibililor candidati.

Ducati s-a infiintat acum 86 de ani si la inceput facea aparate de radio. Acum vinde anual 40.000 de motociclete si spune ca are cam 9% din piata mondiala a motocicletelor sport.

Lasa un comentariu