Acasa Industrie Uzina Mercedes din Ungaria a inceput productia de test

Uzina Mercedes din Ungaria a inceput productia de test

de Redactia 0-100.ro

Noul Mercedes Clasa B (sursa - HotNews)

Uzina grupului Daimler din orasul ungar Kecskemet a inceput productia de test, iar in martie va incepe productia de serie, scrie ziarul Nepszabadsag, citat de agentiile internationale de presa. La uzina vor fi investiti in total 800 milioane euro si urmeaza a fi produse anual cel putin 100.000 de masini. Germanii au ales in iunie 2008 Ungaria, in detrimentul Romaniei, pentru a construi aceasta uzina despre care s-a speculat imens la noi.

Mercedes a inceput productia de preserie in pregatirea productiei de volum care ar debuta in martie, scrie presa ungara.  In tara vecina s-au vandut doar 1.100 de masini ale marcii anul trecut, astfel ca uzina va fi dedicata in mod covarsitor exportului.

La uzina din Kecskemet statul a acordat ajutoare de 125 milioane euro, iar investitia totala ar trebui sa ajunga la 800 milioane euro, urmand a fi create 2.500 de locuri de munca pana la final de an. Uzina va ajunge sa produca 100.000 de unitati anual din modele de clasa A si B.

Germanii au ales in iunie 2008 Ungaria, in detrimentul Romaniei, pentru a construi aceasta uzina despre care s-a speculat imens la noi. S-a scris atunci ca Mercedes ar putea investi ba la Cluj, ba in Banat, ba pe fosta platforma Aro, insa pana la urma grupul a ales Ungaria, atras si de infrastructura mult mai buna.

In Ungaria s-au produs 168.000 de automobile in 2010, crestere de 26% fata de 2009. In afara de Suzuki in tara vecina produce si Audi care este in curs de extindere a uzinei de la Gyor, cu investitii de 900 milioane euro.

Lasa un comentariu