Acasa Fiat VIDEO, FOTO: Fiat a prezentat o noua varianta restilizata a lui Punto, care ajunge in Romania in aprilie

VIDEO, FOTO: Fiat a prezentat o noua varianta restilizata a lui Punto, care ajunge in Romania in aprilie

de Adrian Mitrea

Fiat Punto Facelift 2012 (sursa - Fiat)

Fiat a prezentat primele informatii si fotografii cu o noua varianta restilizata a modelului Punto (sau Grande Punto), care vine cu modificari stilistice, dar mai presus de toate cu noi motorizari, printre care si unitatea pe benzina de 0,9 litri, cu doua pistoane, turbo, care livreaza de 85 Cai Putere (CP). Masina va fi lansata in Romania in aprilie, potrivit importatorului, AutoItalia.

Actuala generatie Punto (Grande Punto) se afla pe piata din 2005, iar in 2009 a mai primit un facelift. Fata de versiunea din 2009, cea din 2012 nu aduce prea mari noutati estetice, ci de ordin tehnic.

click aici pentru galeria foto

Printre noutatile absolute se numara un nou propulsor pe benzina, turbo, de 0,9 litri (875 cmc), care dezvolta 85 Cai Putere. Acest propulsor poarta indicativul TwinAir, are doi cilindri si debutat mai intai pe modelul 500, anul trecut. Pe Punto acest motor emite 98 grame CO2/km. Puterea maxima este atinsa la 5.500 rotatii pe minut (rpm), iar cupul maxim este de 145 Newton-metru (Nm) de la 2.000 rpm.

De asemenea motorizarea turbo diesel de 1,3 litri MultiJet, mai cunoscuta, trece la o noua generatie si primeste indicativul MultiJet 2. Acum livreaza 85 CP si dispune de un alternator inteligent care gestioneaza mai eficient incarcarea bateriei. Astfel, aceasta varianta Fiat Punto 1.3 MultiJet 2 emite 90 grame CO2/km, o valoare scazuta privind la alte masini concurente si la nivelul emisiilor pentru aceasta categorie de motoare si masini.

Fiat Punto restilizat va fi disponibil in trei variante: Comfort, Sport si Fun to Drive.

Prima generatie Punto a debutat in 1993, iar a doua in 1999. In anul 2003 generatia a doua a primit un facelift si a continuat sa fie vanduta pe anumite piete in paralel cu a treia generatie (actuala). Din 1993 si pana in prezent Fiat a produs 8,5 milioane de masini Punto.

Lasa un comentariu