Acasa Curiozitati Autoritatile braziliene cer Twitter sa suspende conturile de pe care se dau ponturi despre radarele si filtrele politiei

Autoritatile braziliene cer Twitter sa suspende conturile de pe care se dau ponturi despre radarele si filtrele politiei

de Vlad Barza

(sursa 0-100.ro)

Autoritatile braziliene au dat Twitter in judecata cerand site-ului de micro-blogging sa suspende cateva conturi foarte populare care dau informatii despre locul unde sunt amplasate radare si diverse filtre ale politiei. Autoritatile spun ca aceste conturi pun viata oamenilor in pericol si impiedica politistii sa-si faca treaba. Cel mai popular cont brazilian de acest fel este urmarit de 300,000 de useri pe Twitter, informeaza BBC.

Autoritatile din regiunea braziliana Goias au dat Twitter in judecata sustinand ca o serie de conturi pe care sunt date informatii in timp real despre radare si filtre ale politiei incalca legea si pun in pericol participantii la trafic. In actiunea indreptata impotriva Twitter se cere suspendarea conturilor in cauza, in caz contrar Twitter putand fi pasibila de plata unei amenzi de 300.000 dolari pentru fiecare zi suplimentara in care aceste conturi sunt active.

Unul dintre conturi este urmarit de 285.000 de useri, in timp ce altul are 12,000 si a anuntat ca nu va mai posta update-uri pana cand justitia nu va lua o decizie. Autoritatile spun ca din cauza acestor conturi politistii nu isi pot face treaba in mod corespunazator.

Twitter anuntase la final de ianuarie ca a facut anumite schimbari ce ii permit sa scoata diverse postari sau sa suspende conturi in mod independent pentru o anumita tara in parte, daca autoritatile din acea tara i-o vor cere. Multi au criticat anuntul Twitter considerand ca popularul site va putea sa faca o serie de concesii in raport cu guvernele care vor sa controleze strict continutul postat pe internet.

Lasa un comentariu