Acasa Foto Seat a prezentat Mii, varianta cu cinci usi

Seat a prezentat Mii, varianta cu cinci usi

de Adrian Mitrea

Seat Mii cu 5 usi (sursa - Seat)

Seat a prezentat primele imagini cu versiunea cu cinci usi a modelului Mii, cel mai mic automobil din gama actuala a marcii spaniole. Seat Mii este derivat din Volkswagen up! si mai are inca un „frate” in modelul Skoda Citigo.

Seat Mii este mai mic decat Ibiza, avand 3,56 metri lungime, 1,65 metri latime si 1,48 metri inaltime. In pofida dimensiunilor reduse, portbagajul ofera un spatiu de depozitare de 251 litri, semnificativ mai mare decat rivalii Peugeot 107/Citroen C1 si Toyota Aygo. Prin rabatarea scaunelor din spate se poate obtine un portbagaj de 951 litri, potrivit Seat.

click aici pentru galeria foto

Specificatiile sunt aceleasi, indiferent de tipul caroseriei, cu trei sau cinci usi. Varianta cu cinci usi va fi mai scumpa cu cateva sute de euro fata de versiunea cu trei portiere.

Vor fi disponibile doua motorizari la introducerea pe piata, ambele pe benzina si cu o capacitate cilindrica de un litru: 60 Cai Putere (CP) si 75 CP.

Consumul mediu declarat de fabricant pentru 100 km parcursi este de 4,5 litri de benzina pentru versiunea de 60 CP si de 4,7 litri pentru varianta mai puternica. Emisiile de CO2 pe kilometru sunt de 105 grame, respectiv 107 grame.

Va exista si o versiune eco (cu eticheta Ecomotive), derivata din cea cu motor de baza, care va emite sub 98 grame CO2/km si va consuma 4,2 litri benzina/100 km.

Mii este este derivat din Volkswagen up!, care este punctul de plecare si pentru cel mai mic model Skoda, denumit Citigo.

Lasa un comentariu