Acasa Renault Renault testeaza primele 50 de prototipuri ale masinii electrice Zoe care va fi lansata in al doilea semestru

Renault testeaza primele 50 de prototipuri ale masinii electrice Zoe care va fi lansata in al doilea semestru

de Vlad Barza

Renault Zoe Preview (sursa - HotNews)

Renault a produs la uzina franceza din Flins-sur-Seine peste 50 de prototipuri ale masinii electrice Zoe care va fi lansata oficial pe piata in a doua parte a anului. Masina ar trebui sa coste circa 15.000 euro – incluzand si subventiile oferite de guvernul francez pentru cei care-si iau masini electrice – iar autonomia promisa este de 160 km.

Renault a produs in trei saptamani un numar de 52 de prototipuri Zoe care vor fi supuse timp de cinci saptamani unor teste temeinice. Apoi urmeaza un nou lot de prototipuri care va fi testat, noteaza publicatia Le Parisien. Testele vor servi la efectuarea corectiilor necesare la nivelul caroseriei dar si a diverselor imbinari.

La uzina de la Flins se construiesc si prototipuri de Clio IV, anul trecut au fost angajati 100 de oameni, iar efectivele sunt acum la nivelul de 3.500 de persoane

Masina electrica de clasa mica Zoe a fost prezentata prima oara sub forma de concept la salonul auto de la Frankfurt in 2009 iar in versiunea de serie autonomia maxima promisa este de 160 km, masina putand ajunge la cel mult 135 kn/h.

Presa franceza a scris ca Zoe va costa de la 15.000 euro, incluzand subventia de 5.000 de euro oferita de guvernul francez cumparatorilor de masini electrice. Ca si la celelalte modele electrice (Fluence ZE, Kangoo ZE si Twizy) bateria urmeaza a fi platita separat in rate lunare de circa 100 de euro, cel mai probabil trei ani.

Zoe va fi prezentata la salonul auto de la Paris si va fi lansata in al doilea semestru.

Lasa un comentariu