Acasa Industrie Autoliv dezvolta in Covasna o noua fabrica de volane auto unde va angaja 600 de oameni

Autoliv dezvolta in Covasna o noua fabrica de volane auto unde va angaja 600 de oameni

de Vlad Barza

(sursa - 0-100.ro)

Producatorul suedez de componente Autoliv a achizitionat o facilitate de productie la Sfantu Gheorghe, in judetul Covasna, unde din a doua parte a lui 2012 va produce volane auto pentru constructori din Europa Centrala si de Est. Compania va angaja 600 de oameni pentru a patra sa unitate de productie din tara. Autoliv este cel mai mare producator mondial de sisteme de siguranta auto, are peste 47.000 de angajati pe plan mondial, din care 3.500 in Romania.

„Bazandu-se pe performantele Autoliv Romania din ultimii ani, Grupul a hotarat sa isi extinda activitatea in Romania prin achizitionarea unei facilitati de productie in Sf. Gheorghe, judetul Covasna. Aceasta cuprinde 37.000 metri patrati de teren din care 12.000 metri patrati construiti. Autoliv isi va creste astfel portofoliul de produse din Romania, urmand sa fabrice in aceasta noua locatie volane, pe care le va vinde tuturor marilor producatori auto din Europa Centrala si de Est”, arata un comunicat de presa remis catre HotNews.ro de catre Autoliv.

„Noua facilitate de productie de la Sf. Gheorghe va incepe sa produca in a doua jumatate a anului 2012 si va crea peste 600 de noi locuri de munca. In acest proiect Autoliv va avea nevoie de muncitori cu experienta in cusatorie, muncitori cu experienta in industrie, specialisti in domeniul turnatoriei si injectarii, mecanici si ingineri de proces, mentenanta, calitate, logistica si multe altele”, mai precizeaza grupul suedez.

Autoliv va angaja 600 de persoane in urmatoarele luni si se estimeaza ca livrarile vor incepe in toamna, a spus pentru HotNews.ro, Ionel Fierbinteanu, managing director al Autoliv Romania. El a precizat ca printre marcile auto la care vor ajunge volanele produse la noua fabrica se numara BMW si brand-uri din Grupul Volkswagen.

In Romania Autoliv este prezent din 1997 si are 3,500 de angajati in cele trei amplasamente: Brasov, Lugoj si Timisoara. In Romania se produc centuri de siguranta, chingi pentru acestea, generatoare de gaz pentru airbag-uri, module de airbag, arcuri  (componente ale centurilor) si perne pentru airbag-uri. In Romania Autoliv are si doua centre de dezvoltare, unul la Brasov si unul la Timisoara, unde se dezvolta si testeaza centuri de siguranta si sisteme electronice de siguranta.

Pe plan mondial Autoliv are uzine in peste 30 de tari si un numar de 47.900 angajati, cu 4.600 peste efectivele de acum un an, arata cel mai nou raport financiar al companiei, remis pe 1 februarie.

Autoliv a vandut anul trecut in valoare de 8,23 miliarde dolari, crestere de 15% fata de 2010, iar componentele legate de airbag-uri au reprezentat 5,4 miliarde dolari, in timp ce acelea legate de centuri de siguranta au contribuit cu peste 2,5 miliarde dolari.

Lasa un comentariu