Acasa Curiozitati Noua Dacia Solenza din 2015 in viziunea francezilor de la Caradisiac

Noua Dacia Solenza din 2015 in viziunea francezilor de la Caradisiac

de Vlad Barza

Dacia Solenza 2015, imagine facuta pe calculator (sursa - Caradisiac)

Francezii de la Caradisiac au facut un exercitiu de imaginatie postand o imagine creata pe calculator despre cum ar putea arata o berlina de mari dimensiuni pe care Dacia ar putea sa o lanseze in 2015. Berlina de 4,8 metri lungime ar putea avea chiar si un motor de 150 CP, iar francezii au ales pentru ea sa „reinvie” numele Solenza, model care a iesit din productie in 2005. Presa franceza a mai facut astfel de exercitii de imaginatie si cu masinuta ‘City” dar si cu noul Logan. Evident ca este mult prea devreme sa stim ce va lansa Dacia peste trei ani, cert este ca in primvara se lanseaza Lodgy.

Francezii spun ca berlina de cinci locuri va fi lansata in 2015 si va reinvia numele Solenza. Va dispune probabil si de un motor de 150 CP si va avea 4,8 metri lungime, cu peste jumatate de metru mai lunga decat Logan-ul din prezent. Ca idee de comparatie, Renault Fluence are circa 4,6 metri lungime, iar Latitude, circa 4,9 metri. Ar fi deci vorba de cea mai spatioasa Dacia din istorie. Evident ca francezii si-au dat cu parerea si despre pret: de la 13.000 de euro.

Solenza a fost produsa intre 2003 si 2005, a fost bine vazuta in comparatie cu modelele dinaintea ei, iar pe piata second-hand, in functie de starea masinii si kilometrii rulati, costa intre 1.000 si 2.500 euro.

Franta a fost si anul trecut de departe cea mai mare piata a Dacia (peste 90.000 de masini vandute), astfel ca nu e de mirare ca presa de acolo face diverse materiale de anticipare care pot avea putine in comun si realitatea. Ceva similar a facut recent si AutoPlus care si-a inchipuit cum va arata noul Logan si o masinuta Dacia de oras.

Evident ca este mult prea devreme sa stim ce va lansa Dacia peste trei ani, cert este ca in primvara se lanseaza Lodgy.

1 comentariu

charlez bruno 14 ianuarie 2014 - 16:17

pouvez vous me definir cette volontée de faire cette version dérivée de la fluence mais en 5 portes quelque part une très bonne révolution dans ce monde de l'automobile

Reply

Lasa un comentariu