Acasa Industrie UPDATE: Johnson Controls a inaugurat la Craiova o fabrica ce asambleaza scaune auto pentru Ford

UPDATE: Johnson Controls a inaugurat la Craiova o fabrica ce asambleaza scaune auto pentru Ford

de Vlad Barza

Angajat Johnson Controls Craiova (sursa - Johnson Controls)

Compania americana Johnson Controls International (JCI) a inaugurat luni, 30 ianuarie, la Craiova, o fabrica ce asambleaza scaune auto pentru Ford. In prezent lucreaza 100 de oameni in uzina, iar numarul va creste la 160 in urmatoarele luni. Obligati de politicile de confidentialitate ale Ford, oficialii JCI nu au oferit date despre valoarea investitiei sau despre momentul inceperii productiei.

„Vom produce cat are nevoie Ford”, au declarat oficialii JCI.

Uzina inaugurata la Craiova este a noua a JCI in Romania. Compania are in total 4.300 de angajati in tara.

In fabrica de la Craiova vor fi asamblate scaune pentru modelul Ford B-Max, din componente provenite de la uzinele pe care JCI le detine in tara. Compania precizeaza ca cele mai importante trei componente pentru scaune, scheletul metalic, husele si spumele, vor fi livrate la Craiova din alte uzine JCI din tara.

UPDATE: Uzina de la Craiova are 11.000 metri patrati (mp) si poate produce zilnic scaune pentru 1.300 masini. O parte dintre angajati, trainerii, au fost formati in uzine din Germania. Toate scaunele care vor fi produse in Romania sunt reglabile pe inaltime si pot suporta airbag-uri laterale.

Un scaun trece, pe linia de asamblare, pe la 25 de oameni inainte de a fi gata.

La Craiova vor fi facute si scaune imbracate in material textil, dar si scaune din piele. Exista doua linii de asamblare in uzina JCI din Craiova. Pe o linie sunt asamblate scaunele din fata, iar pe cealalta linie banchetele spate.

Potrivit oficialilor JCI, uzina din Craiova va furniza pentru inceput scaune doar pentru modelul Ford B-Max.

„Fabrica a inceput asamblarea de pre-serie in ianuarie, anul acesta, peste 95% dintre angajati sunt din zona Craiova, iar in cateva luni fabrica va ajunge la numarul maxim de lucratori, 160”, a declarat Jeff Williams, vicepresedinte in cadrul Johnson Controls International.

„Speram ca vom castiga si proiectele viitoare pentru Ford”, au spus oficialii JCI.

Johnson Controls International este un furnizor auto specializat in sisteme pentru scaune auto, componente de interior si electronice. Compania detine in Romania noua fabrici, la Pitesti, Mioveni, Ploiesti, Timisoara si Jimbolia, fiind unul dintre cei mai importanti furnizori Dacia. In decembrie 2011 JCI anunta ca achizitioneaza divizia producatoare de spume poliuretanice a companiei Spumotim.

Uzina craioveana duce numarul angajatilor Johnson Controls in tara la aproape 4.500. Pe plan mondial compania are 240 de unitati de productie si peste 160.000 de angajati.

Pe platforma industriala unde functioneaza uzina Ford din Craiova sunt instalati alti sapte furnizori in afara JCI: BBB, Kautex, Faurecia, SEWS Yazaki, Cooper Standard, Kirchhoff si Magna.

Angajata Johnson Controls Craiova (sursa - Johnson Controls)

1 comentariu

Elena 12 iulie 2021 - 17:07

Am 50 ani cu experienta ca operator productie si vreau mult sa lucrez in asemenea colectiv.

Reply

Lasa un comentariu