Acasa Jaguar Jaguar Land Rover recheama pentru verificari peste 330 de masini in Romania

Jaguar Land Rover recheama pentru verificari peste 330 de masini in Romania

de Vlad Barza

Jaguar X - Type (sursa - Jaguar)

Importatorul Premium Auto coordoneaza doua campanii de recall in tara: una pentru 152 de masini Jaguar X Type la care pot aparea probleme la cruise control si una pentru 183 de masini Land Rover Defender cu posibile probleme la sabotii franei de stationare. In tara nu s-au inregistrat incidente legate de posibilele defecte.

Jaguar face, prin intermediul importatorului Premium Auto, o campanie de rechemare pentru 152 de masini X Type varianta 2.2 diesel produse intre 2006 si 2010. Problema tine de sistemul cruise control care, in anumite momente, s-ar putea sa nu mai raspunda normal la comenzi. Pot aparea cazuri in care soferul sa nu poata cupla sistemul, iar pe bord va fi afisat mesajul „Cruise Not Available”. S-au raportat pe plan mondial cazuri in care s-a diminuat temporar capacitatea de asistenta a franei de serviciu, dar in Romania nu au fost semnalate incidente.

Corectarea problemei va consta in reprogramarea cruise – control-ului cu o noua versiune de software, actiunea nu ar trebui sa dureze mai mult de jumatate de ora.

Premium Auto coordoneaza si un recall pentru 183 de masini Land Rover Defender produse intre 2007 si 2011 la care pot aparea probleme la sabotii franei de stationare. In unele cazuri acesti saboti pot fi contaminati cu ulei scurs de la cutia de transfer, pericolul fiind ca frana de stationare sa nu mai poata mentine vehiculul stationat in panta sau rampa atunci cand este actionata.

Interventia in service nu ar trebui sa depaseasca o ora si consta in verificarea simering-ului cutiei de transfer care va fi inlocuit daca se va considera necesar. Nu s-au inregistrat incidente in tara.

Lasa un comentariu