Acasa Curiozitati Dacia City si Logan 2 in viziunea francezilor de la Auto Plus

Dacia City si Logan 2 in viziunea francezilor de la Auto Plus

de Adrian Mitrea

Dacia City si Logan 2 in viziunea Auto Plus (sursa - Auto Plus)

Cel mai noi numar al revistei auto franceze Auto Plus prezinta ipoteze de design pentru Dacia City, nume dat de presa unei masini de oras care va fi lansata in urmatorii ani, precum si o imagine generata pe calculator ce infatiseaza noua generatie Logan, care va fi prezentata la sfarsitul acestui an si va ajunge pe piata in 2013.

Francezii scriu ca modelul Dacia City ar urma sa fie lansat in 2014 si ca pretul de pornire ar fi de 5.900 euro. Au trecut doi ani de cand Constantin Stroe, vicepresedinte al Automobile Dacia, a declarat ca ideea unei masini mai mici decat Sandero este luata in calcul pentru gama Dacia, iar la sfarsit de 2011 presa germana a readus in dezbatere aceasta tema. Planurile au fost reconfirmate, fara alte detalii, de catre directorul gamei Entry a Renault, Eric Pasquier.

„Exista un plan de a avea un vehicul entry. Asta e”, a declarat Pasquier in fata catorva jurnalisti din Romania, la Val Thorens, in Franta, unde Dacia Lodgy Glace si-a facut debutul in Trofeul Andros, pe 3 si 4 decembrie.

Pentru ipoteza de design prezentata de Auto Plus pentru Dacia City punctul de pornire pare sa fi fost noua generatie Nissan Micra.

Intr-o fotografie mai mica in interiorul revistei este prezentata o masina de culoare rosie despre care Auto Plus scrie ca infatiseaza Logan 2. Acesta ar urma sa aiba un pret de la 8.900 euro. Laurens van den Acker, designerul sef al Renault, spunea pentru 0-100.ro ca noua generatie Logan va fi prezentata in toamna lui 2012, la salonul auto de la Paris, dar nu dadea informatii despre momentul comercializarii. Directorul comercial al Dacia in Romania, Thomas Dubruel, a precizat ca noul Logan nu va incepe sa fie comercializat in acest an.

Lasa un comentariu