Acasa Ford VIDEO, FOTO: Asa arata conceptul Ford EcoSport, SUV de oras pentru care este in carti si uzina de la Craiova

VIDEO, FOTO: Asa arata conceptul Ford EcoSport, SUV de oras pentru care este in carti si uzina de la Craiova

de Adrian Mitrea

Ford EcoSport Concept (sursa - Ford)

Ford a facut publice primele informatii si fotografii ale conceptului EcoSport, autovehicul ce anticipeaza un SUV de oras, de clasa mica (segment B), construit pe aceeasi platforma tehnica ca si B-Max, micul monovolum care va fi produs exclusiv la Craiova. Ford a anuntat in 2011 ca la Craiova, pe langa B-Max, va fi produs si un alt model de clasa B, ceea ce poate insemna ca versiunea de serie a lui EcoSport va fi produsa in viitor si in Romania.

Cand va intra in productia de serie, EcoSport va fi fabricat pentru inceput in India si Brazilia. Masina va fi produsa si in alte uzine care vor fi anuntate ulterior, potrivit Ford.

click aici pentru galeria foto

Ford EcoSport, construit pe platforma B a Ford, are deci aceeasi baza mecanica cu Fiesta si B-Max. Ford estimeaza ca va comercializa doua milioane de masini anual construite pe platforma B.

Modelul EcoSport va fi vandut in circa 100 de tari. Conceptul Ford EcoSport debuteaza ca premiera mondiala la Salonul Auto de la New Delhi, India (5-11 ianuarie). Cand va ajunge pe piata, EcoSport va concura cu Nissan Juke.

Ford EcoSport este echipat cu un motor pe benzina de 1 litru, turbo (EcoBoost), care a inceput sa fie produs in Germania si va fi fabricat si in Romania din acest an.

Lasa un comentariu