Acasa Audi FOTO: Audi prezinta A1 quattro, cel mai mic model al marcii cu tractiune integrala

FOTO: Audi prezinta A1 quattro, cel mai mic model al marcii cu tractiune integrala

de Adrian Mitrea

Audi A1 quattro (sursa - Audi)

Audi a prezentat primele informatii despre A1 quattro, cel mai mic automobil al marcii cu tractiune integrala, care are o productie limitata la 333 unitati. Masina are performante duse la extrem, fiind echipata cu un motor turbo pe benzina de 2 litri (TFSI) de 188kW/256 Cai Putere (CP) ce o poate trimite la 100 km/h in doar 5,7 secunde.

Propulsorul dezvolta un cuplu maxim de 350 Newton-metru (Nm) intre 2.500 si 4.500 rotatii pe minut. Media de consum este de 8,6 litri de benzina/100 km, potrivit Audi.

click aici pentru galeria foto

Puterea este distribuita intre rotile din fata si cele din spate printr-un ambreiaj multi-disc ce se invarte intr-o baie de ulei. In conditii de rulare normale puterea este transmisa doar rotilor din fata, iar in caz de solicitare mai mare sau aderenta redusa placile ambreiajului multi-disc sunt impinse una spre cealalta de o pompa controlata electronic. In acest fel tractiunea este transferata si rotilor din spate.

Spre deosebire de alte modele A1, acesta are suspensie spate multi link (independenta) si un portbagaj de 210 litri (mai mic cu 60 litri) din cauza tipului de suspensie si a sistemului de tractiune 4×4.

De asemenea, A1 quattro are montat un eleron pentru a asigura stabilitate masinii la viteze ridicate, cu atat mai mult cu cat automobilul poate atinge 245 km/h.

Lasa un comentariu