Acasa Renault Renault renunta la 55 de dealeri si scoate cinci modele din gama pentru Marea Britanie

Renault renunta la 55 de dealeri si scoate cinci modele din gama pentru Marea Britanie

de Vlad Barza

Renault Laguna III facelift 2010 (sursa - 0-100.ro)

Renault isi restructureaza drastic operatiunile in Marea Britanie pentru a deveni competitiva acolo, urmand sa renunte la o treime dintre dealeri si sa scoata din gama cinci modele, inclusiv Laguna si Kangoo. Reprezentantii Renault admit ca Laguna nu poate concura cu modelele din clasa D ale Opel si Ford, dar spun ca asteapta ca painea calda intrarea Dacia pe piata la final de 2012. „Daca am fi avut Dacia pe piata situatia ar fi fost diferita”, spune un director al Renault UK.

Incepand cu 1 februarie, Renault nu va mai vinde in Marea Britanie modelele Laguna, Modus, Wind, Espace and Kangoo care reprezinta oricum doar o zecime din vanzarile anuale. Francezii vor sa faca restructurare si in randul dealerilor neprofitabili, urmand ca din cei 190 de acum sa ramana 135.

Thierry Sybord, managing director la Renault UK spune ca ceva trebuia facut, mai ales ca vanzarile marcii au scazut mult de la peste 120.000 de masini in 2006, la circa 75.000 anul acesta. El mai spune ca Laguna concureaza foarte greu cu modele de clasa D ale Ford si Opel si abia viitoarea generatie a masinii ar putea face fata.

Renault va lansa in 2012 atat noul Clio cat si noul Twingo, dar si masinile electrice Fluence ZE, Kangoo ZE, Twizy si Zoe, astfel ca gama nu va ramane saraca. Interesant este ca cei de la Renault UK asteapta ca painea calda lansarea Dacia la final de 2012, Sandero urmand sa coste de la sub 7.000 de lire sterline, iar Duster, de la mai putin de 10.000.

„Daca am fi avut Dacia pe piata situatia ar fi fost diferita”, mai spune Sybord care adauga ca marca romaneasca nu va fura din clientii Renault „Dacia va merge bine fiindca majoritatea clientilor ei sunt noi sau au avut masini second-hand”.

Lasa un comentariu