Acasa Media Sefii BBC, presati in Parlament sa-l concedieze pe Jeremy Clarkson

Sefii BBC, presati in Parlament sa-l concedieze pe Jeremy Clarkson

de Vlad Barza

 Jeremy Clarkson (sursa - finalgear.com)

Sefii BBC au fost chemati la audieri in Parlamentul britanic pentru a da socoteala pentru remarcile facute recent de Jeremy Clarkson care spunea ca bugetarii care protesteaza „ar trebui impuscati in fata familiilor”. Un parlamentar laburist spune ca realizatorul Top Gear ar trebui concediat fiindca este „un lux pe care nu ni-l putem permite”. Sefii BBC spun ca nu-l vor concedia fiindca este foarte cunoscut peste hotare si multi s-ar supara daca s-ar renunta la serviciile sale, scrie The Guardian.

Totul a pornit de la faptul ca pe 1 decembrie Jeremy Clarkson, a afirmat, in timpul unui interviu live, ca angajatii din sectorul public, care iau parte la grevele din Marea Britanie, ar trebui sa fie „executati in fata familiilor”. BBC a primit peste 30.000 de plangeri ale unor telespectatori deranjati de cele spuse, Clarkson si-a cerut scuze, insa chestiunea nu s-a terminat aici.

Conducatorii BBC au fost chemati in Parlament sa dea explicatii despre comportamentul lui Clarkson la postul public si parlamentarul laburist Jim Sheridan a intrebat de mai multe ori de ce realizatorul nu este concediat „E un lux pe care nu ni-l putem permite”, s-a adresat el sefilor BBC, referindu-se la Clarkson.

Mark Thompson, directorul general al BBC, a admis ca s-au primit 32.000 de plangeri de la privitori legate de comentariile lui Clarkson, insa spune ca acesta nu va fi concediat fiindca acele comentarii au fost facute in gluma si trebuie interpretate ca atare. Evident ca opinia publica din Regatul Unit nu a considerat gluma prea reusita, mai ales in contextul unei situatii economice cu probleme.

Mark Thompson mai spune insa ca Top Gear este o emisiune urmarita in toata lumea, iar Clarkson este unul dintre „exporturile” de succes ale Marii Britanii, astfel ca mult mai multi ar fi deranjati daca s-ar renunta la serviciile sale. „Este cat se poate de clar ca acele comentarii erau simple glume. Nu vad cum cineva l;e-a putut interpreta ca fiind politici publice”, mai spune Thompson.

Lasa un comentariu