Acasa Industrie Johnson Controls cumpara divizia auto a companiei romanesti Spumotim

Johnson Controls cumpara divizia auto a companiei romanesti Spumotim

de Vlad Barza

(sursa - pasprayfoam.com)

Johnson Controls, unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto, achizitioneaza divizia producatoare de spume poliuretanice a companiei Spumotim ce detine unitati de productie la Timisoara si Pitesti. Johnson Controls va deservi prin noua achizitie producatori auto cu operatiuni in regiune, cum ar fi Dacia, Ford si Fiat.

Johnson Controls a preluat divizia auto a Spumotim SA care dispune de unitati de productie la Timisoara si Pitesti si are 300 de angajati. Johnson Controls spune ca autoritatile romane din domeniul concurentei au aprobat la 30 noiembrie tranzactia si adauga ca Spumotim va ajuta Johnson Controls sa-si alinieze capacitatile de productie din regiune cu cererea in crestere de pe piata auto.

Johnson Controls estimeaza ca piata auto romaneasca va creste cu 80% in urmatorii patru ani si Spumotim va produce pentru constructori auto ce opereaza in regiune: Dacia, Ford si Fiat. Spumotim mai produce componente de metal si diverse mecanisme pentru scaune auto, dar si huse de scaune.

Spumotim produce pentru Johnson Controls din 2002, insa compania realizeaza mai multe tipuri de spume poliuretanice: flexibile, elastomeri, semirigide şi rigide, atat pentru piata interna, dar si pentru export, printre clienti numarandu-se Salomon si Adidas.

Johnson Controls este specializat in sisteme pentru scaunele auto, componente de interior si electronice si detine in Romania trei fabrici (la Pitesti, Mioveni si Ploiesti), fiind unul dintre cei mai importanti furnizori Dacia.

Lasa un comentariu