Acasa Chevrolet General Motors spune ca va cumpara masinile electrice Chevrolet Volt de la clientii care se tem ca bateria vehiculului ar putea provoca incendii

General Motors spune ca va cumpara masinile electrice Chevrolet Volt de la clientii care se tem ca bateria vehiculului ar putea provoca incendii

de Vlad Barza

Chevrolet Volt (sursa - Chevrolet)

General Motors (GM) vrea sa linisteasca posesorii de masini electrice Chevrolet Volt si spune ca cei care se tem ca bateria masinii poate provoca un incendiu au dreptul sa ceara producatorului sa le cumpere masina. In SUA s-au vandut peste 6.000 de masini electrice Volt, insa autoritatile au lansat recent o ancheta dupa ce au fost cateva cazuri in care bateriile litiu-ion au luat foc la masini avariate in urma unor teste de impact, scrie Financial Times.

Dan Akerson, director general (CEO) al GM, spune ca daca un client se teme ca bateriile Volt-ului au probleme, poate cere ca masina sa-i fie rascumparata de companie. Daca nu vor o solutie radicala, posesorii de Volt pot solicita ca masinile sa le fie verificate, iar compania le va da un vehicul de schimb cat timp Volt este in service. Pana in prezent 33 de persoane au solicitat o masina de schimb. Cei de la GM nu au anuntat insa lansarea unui program generalizat de buy-back si este inca prea devreme sa se anunte un recall.

click aici pentru galeria foto cu Chevrolet Volt

Totul vine in urma unei anchete pe care severa autoritate NHTSA a deschis-o in noiembrie in urma a trei cazuri in care bateriile litiu-ion a trei masini care au participat la crash-teste, au luat apoi foc.

Bateriile litiu-ion pot lua foc daca una sau mai multe celule care stocheaza electricitate sunt strapunse de otel sau alte metale feroase. In urma unei reactii chimice temperatura din baterii creste si astfel poate rezulta un incendiu. Daca strapungerea este mica, incendiul poate aparea dupa cateva zile sau saptamani.

Bateriile litiu-ion de pe modelul Volt sunt fabricate de LG Chem, cel mai mare producator de acumulatori din Coreea de Sud. Autoritatile americane sunt ingrijorate de siguranta echipelor de interventie sau a operatorilor care transporta masinile electrice accidentate. GM mai spunea ca un incendiu poate aparea in cazul in care nu sunt respectate procedurile privind ridicarea masinii de la locul accidentului.

General Motors nu exclude posibilitatea de a face schimbari tehnice la masina pentru a evita astfel de incidente pe viitor, mai ales ca Volt si Opel Ampera sunt modele de mare importanta pentru GM.

Aici poti vedea un scurt test drive realizat de 0-100.ro cu Chevrolet Volt.

Lasa un comentariu