Acasa Lancia Noua Lancia Ypsilon a fost lansata in Romania si costa intre 12.160 si 16.360 euro cu TVA

Noua Lancia Ypsilon a fost lansata in Romania si costa intre 12.160 si 16.360 euro cu TVA

de Adrian Mitrea

Lancia Ypsilon 2011 (sursa - Lancia)

Lancia Ypsilon, una dintre putinele masini premium de clasa mica (segment B), a fost lansata in Romania la preturi cuprinse intre 12.160 si 16.360 euro cu TVA, fiind disponibila exclusiv intr-o versiune de caroserie cu cinci usi, fata de una cu trei usi cum avea vechiul model. Masina este dotata cu cele mai noi propulsoare dezvoltate de Grupul Fiat, avand puteri intre 69 si 95 Cai Putere (CP).

Lancia a lansat prima generatie a Ypsilon in 1996, iar a doua generatie a urmat in 2003. Primele doua generatii au fost disponibile exclusiv cu o caroserie cu trei usi. Manerele usilor din spate nou adaugate sunt incluse in rama portierelor in asa fel incit modelul afiseaza o silueta specifica unui automobil cu trei usi.

click aici pentru galeria foto

Noua Lancia Ypsilon are 3,84 metri lungime, 1,64 metri latime si un ampatament de 2,39 metri. Ypsilon poate transporta pana la cinci pasageri si are un spatiu de 245 litri pentru bagaje.

In privinta optionalelor, o nota de inedita este data de sistemele Magic Parking si Smart Fuel. Primul, Magic Parking, este o sistem activat de un buton aflat pe bord si faciliteaza parcarea autoturismului in spatii foarte inguste. Intr-o prima etapa este masurat automat spatiul pentru parcare, semnalandu-se daca acesta este suficient. In a doua etapa, prin intermediul sistemului, autoturismul efectueaza automat virajul in marsarier, lasand soferului doar sarcina de a regla viteza cu ajutorul pedalelor de acceleratie si frana.

Smart Fuel permite alimentarea mult mai comoda si mai sigura a automobilului, clasicul buson rezervor fiind acum integrat in tubul de alimentare al rezervorului, deschizandu-se si inchizandu-se automat la introducerea/retragerea furtunului de alimentare.

In functie de gusturi, optiunile disponibile permit configurarea a 600 de versiuni diferite ale Ypsilon datorita celor trei niveluri de echipare (Silver, Gold si Platinum), 14 culori exterioare (dintre care trei bicolore), 6 variante cromatice pentru tapiterii si 3 tipuri de jante.

Noua generatie Ypsilon a fost prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva, in martie, iar productia a demarat la scurt timp in Polonia, la Tychy, unde Grupul Fiat are una dintre cele mai mari si mai competitive uzine. Acolo sunt produse si Fiat 500, Fiat Panda si Ford Ka. Este pentru prima data cand la Tychy sunt fabricate automobile Lancia. Uzina in care se faceau in trecut modele Ypsilon, Termini Imerese, va produce masini chinezesti.

O brosura completa cu specificatii, preturi, motorizari si dotari pentru Ypsilon poate fi descarcata de aici.

Lasa un comentariu