Acasa Ford FOTO: Ford prezinta noua generatie a SUV-ului Kuga

FOTO: Ford prezinta noua generatie a SUV-ului Kuga

de Adrian Mitrea

Ford Escape (sursa - Ford)

Ford prezinta o noua generatie a SUV-ului Escape in SUA, care va fi denumit Kuga in Europa si China, fiind in fond aceeasi masina. Producatorul spune ca noul Kuga are 11 atuuri care nu mai pot fi regasite la un al SUV din segmentul lui. Daca pana acum Escpae si Kuga erau doua modele distincte, de acesta data cele doua SUV-uri au fost atinse de planul „One Ford” care presupune, printre altele, dezvoltarea de masini aproape identice pentru piata globala.

Despre evolutia designului Ford si a gamei de modele poti citi pe larg aici, intr-un interviu acordat 0-100.ro de catre designerul executiv in cadrul Ford Europa, Martin Smith.

Noul Kuga dispune de inchidere si deschidere electrica pentru portbagaj, existand posibilitatea ca persoana care detine cheia masinii sa deschida sau sa inchida hayonul printr-o miscare cu piciorul sub bara spate. Un senzor detecteaza miscarea specifica si comanda hayonul, nemaifiind astfel nevoie ca utilizatorul sa lase bagajele din maini pentru a deschide portbagajul.

click aici pentru galeria foto

De asemenea, noul Kuga are si un sistem de infotainment imbunatatit (SYNC, cu MyFord Touch) si o tehnologie care-i permite sa parcheze automat (Park Assist). Soferul trebuie sa controleze doar schimbatorul de viteze, acceleratia si frana (deci fara sa puna mainile pe volan).

In plus, masina dispune si de sistem de monitorizare a unghiurilor moarte (BLIS, Blind Spot Information System) si avertizare cu privire la traficul care vine din lateral (de exemplu cand masina iese cu spatele dintr-un garaj sau curte).

Tehnologia Curve Control reduce automat viteza masinii atunci cand soferul abordeaza prea repede un viraj, iar sistemul Torque Vectoring Control ajuta SUV-ul sa accelereze mai eficient in viraje, distribuind inteligent cuplul motor catre roti. Sistemul 4×4 al masinii strange informatii despre conditiile de rulare de la 25 de senzori si se adapteaza la acestea de 20 de ori mai repede decat o clipire, potrivit Ford.

Pentru Europa masina va veni cu propulsoare turbo pe benzina EcoBoost de 2 litri si 1,6 litri ale caror specificatii nu au fost anuntate. Probabil este vorba despre 200 Cai Putere (+) pentru motorul mai mare si de 150 CP (+) pentru celalalt. Pentru clientii europeni sunt asteptate si propulsoare turbo diesel de 1,6 si 2 litri.

Ford Escape debuteaza in premiera mondiala la Salonul Auto de la Los Angeles (18-27 noiembrie), iar in Europa, sub numele Kuga, va debuta ca premiera la Salonul Auto de la Geneva, in martie 2012.

Lasa un comentariu