Acasa Saloane Auto Tokyo 2011: Toyota priveste spre viitor prin trei concepte: FT-EV III, FCV-R si Fun-Vii

Tokyo 2011: Toyota priveste spre viitor prin trei concepte: FT-EV III, FCV-R si Fun-Vii

de Adrian Mitrea

Toyota FCV-R (sursa - Toyota)

Toyota expune la Salonul Auto de la Tokyo (30 noiembrie-11 decembrie) trei concepte prin care isi prezinta viziunea pentru urmatorii ani. Fun-Vii este unul dintre cele mai neconventionale concepte de masini expuse de vreun producator auto in ultimii ani, insa FT-EV III si FCV-R sunt doua idei care au mari sanse sa intre in productie.

Bazat pe Toyota iQ, conceptul Toyota FT-EV III (Future Toyota – Electric Vehicle III) este un automobil cu patru locuri destinat calatoriilor scurte. Toyota spune ca vrea sa lanseze o masina electrica pentru uz urban in 2012, insa nu mentioneaza explicit ca aceasta va fi derivata din iQ, asa cum lasa loc interpretarii conceptul FT-EV III.

Acest mic automobil experimental dispune de o baterie litiu-ion pentru propulsie si poate parcurge circa 110 km cu „un plin”.

Toyota FCV-R (Fuel Cell Vehicle – Reality & Revolution) are 4,7 metri lungime si utilizeaza hidrogenul ca sursa de energie.

„Conceptul reprezinta urmatorul pas spre lansarea comerciala a unui automobil Toyota pe hidrogen pana in 2015”, a anuntat producatorul auto japonez. Rezervorul de hidrogen este amplasat sub masina si poate asigura masinii o autonomie de aproape 700 km. Pretul variantei de serie se anunta enorm.

Cel mai indepartat de productia de serie, Toyota Fun-Vii (Fun-Vehicle interactive internet), cu un aspect floral, reprezinta viziunea Toyota pentru o lume in care oamenii, masinile si societatea sunt mereu conectate.

Toyota FT-EV III (sursa - Toyota)

Toyota Fun-Vii (sursa - Toyota)

Lasa un comentariu