Acasa Curiozitati VIDEO: Toyota a lansat trei produse pentru ingrijirea masinii, cu tehnologie NASA

VIDEO: Toyota a lansat trei produse pentru ingrijirea masinii, cu tehnologie NASA

de Radu Preda

Long Life Body Protector (sursa - Toyota)

Toyota a lansat Toyota ProTect, o gama de produse ce le ofera clientilor de masini noi sau second hand protectie timp de 5 ani pentru vopsea, jante de aliaj si textile. Gama Toyota ProTect este alcatuita din trei produse distincte, fiecare avand aplicatie specifica si inspirate din tehnologia pe care NASA a dezvoltat-o pentru a proteja satelitii si antenele parabolice.

Long Life Body Protector este o substanta avansata pe baza de siliciu care formeaza o pelicula  moleculara pe suprafetele aplicate,  rezistand  la efectele poluarii si ale vremii.

Prin intermediul Alloy Wheel Protector praful ce rezulta la franare nu va putea sa patrunda in jantele de aliaj protejate de acest produs, putand fi usor spalat cu apa.

Fabric Protector are in componenta teflon (polytetrafluoroethylene – PTFE). Substanta poate fi aplicata in interiorul autoturismului  (nu pe piele sau plastic, doar textile) oferind protectie impotriva murdariei, prafului.

Tehnologia folosita de japonezi a fost  dezvoltata pentru prima data de catre NASA (National Aeronautics and Space Administration) pentru a proteja satelitii si antenele parabolice. Vanzarile pe piata din Japonia si Taiwan au fost un succes, de aceea Toyota a adus produsele si pe piata europeana.

Toyota ProTect este, de asemenea, aprobat pentru utilizarea pe vehicule Lexus, pe langa cele Toyota.

Lasa un comentariu