Acasa Honda Inundatiile din Thailanda intarzie lansarea noului Honda Civic

Inundatiile din Thailanda intarzie lansarea noului Honda Civic

de Radu Preda

 

Prezentare Honda Civic (sursa - Honda)

Honda va intarzia lansarea noului Civic hatchback in Europa, din cauza lipsei pieselor, livrarile fiind oprite ca urmare a inundatiilor din Thailanda, scrie Automotive News Europe. Noua Honda Civic a fost proiectata pentru Europa si testata pe drumurile europene, potrivit constructorului, pentru a indeplini cerintele specifice clientilor de aici. Prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie, masina abia a intrat in productie si ar fi trebuit sa fie disponibila in showroom-uri la inceput de 2012, dar iata ca inundatiile din Thailanda par sa deapeste cap planurile japonezilor.

„Noi privim cu atentie situatia din lantul de aprovizionare. Ne temem ca lansara noului Civic va fi amanata cu trei pana la patru saptamani”, a declarat un oficial Honda. In ultimele saptamani Thailanda se confrunta cu inundatii de amploare care au dat peste cap economia tarii si care afecteaza productia de diverse produse care contin electronice, Thailanda fiind renumita ca tara in care au fabrici mari producatori din domeniu. Chiar si preturile hard-disk-urilor s-ar putea dubla.

click aici pentru galeria foto

Modelul Civic european este construit de Honda in sudul Angliei. La inceputul acestei saptamani Honda a anuntat ca va reduce productia la Swindon deoarece unii furnizori din Asia nu sunt in masura sa mentina productia din cauza inundatiilor, fiind nevoiti sa intrerupa fluxul de piese.

Civic este cunoscut ca cel mai bine vandut model Honda in Europa, desi anul acesta a fost depasit de Jazz. Honda se asteapta ca noul Civic sa ajunga la vanzari anuale de 100.000 de unitati in Europa, ajutat de un nou motor turbo diesel, de 1,6 litri, care va fi oferit de la sfarsitul anului 2012 alaturi de cel 2,2 litri existent deja in gama Honda.

Prima generatie Civic a fost lansata in 1972, iar din cele opt lansate pana acum s-au vandut in total 20 de milioane de exemplare pe plan mondial. Generatia din prezent a fost lansata in ianuarie 2006, este produsa in 14 uzine si se vinde in 160 de tari.

Lasa un comentariu