Acasa Honda Honda recheama in service 3 masini sportive Civic Type R vandute in Romania pentru ca ar putea lua foc

Honda recheama in service 3 masini sportive Civic Type R vandute in Romania pentru ca ar putea lua foc

de Adrian Mitrea

Honda Civic Type R (sursa - Honda)

Honda a initiat o campanie de rechemare in service pentru modelul sportiv Civic Type R din cauza unei inexactitati de asamblare ce poate face ca suruburile de fixare a cadrului motor sa atinga instalatia electrica din compartimentul motorului, putand rezulta astfel un scurtcircuit sau chiar un incendiu, potrivit constructorului auto. In Romania sunt vizate trei masini, modelul fiind unul de nisa si foarte rar intalnit pe strazi.

Masinile rechemate au fost produse in perioada 2009-2010, iar pentru repararea lor este nevoie de circa o ora, insa Honda sfatuieste clientii sa lase masina in service o jumatate de zi.

Honda nu mai comercializeaza modelul Type R, masina compacta sportiva cu motor de 2 litri, aspirat, ce dezvolta 200 Cai Putere (CP).

Aceasta campanie de rechemare in service pentru Type R vine la scurt timp dupa ce Honda a initiat un recall pentru 251 de masini Accord diesel comercializate in Romania pentru ca motorina s-ar putea amesteca cu uleiul, iar in acest caz motorul poate accelera neintentionat, putand exista riscul de accidente.

Aceste operatiuni de rechemare in service nu reprezinta ceva neobisnuit in industria auto, fie ca vorbim de Romania sau de alte tari din lume. Alte marci care au rechemat in service masini din Romania, in acest an, sunt Mercedes-Benz (Clasa M, pentru defectiuni la cruise control), Dacia si Renault (pentru defectiuni la motor), Mazda (Mazda3 si Mazda5, posibile probleme cu pompa de benzina), Fiat (Grande Punto, posibile defectiuni la ABS/500, posibile probleme la motor), Chevrolet (Cruze, posibile probleme cu centurile de siguranta), Nissan (Navara, probleme la jante), HummerCorvette si Cadillac – pentru probleme diverseOpel (probleme de software la instrumentele din habitaclu), BMW (probleme cu filtrele de combustibil) si Mitsubishi (pentru defectiuni la rotile spate ale modelului Outlander).

Lasa un comentariu