Acasa Chevrolet 100 de ani de Chevrolet. Cum s-a nascut marca americana si in ce directie se indreapta

100 de ani de Chevrolet. Cum s-a nascut marca americana si in ce directie se indreapta

de Adrian Mitrea

Chevrolet Miray (sursa - Chevrolet)

Decapotabila Miray si-a facut debutul mondial la Salonul Auto de la Seul, in martie 2011, iar in premiera europeana a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie (2011). Miray inseamna „viitor” in coreeana si deci ne arata directia de design pe care o urmeaza Chevrolet.

Masina este propulsata de doua motoare electrice montate frontal, alimentate cu o baterie litiu-ion, pentru o accelerare rapida si zero emisii de gaze in traficul urban. Masina dispune si de un motor supraalimentat, cu o capacitate de 1,5 litri (4 cilindri), montat in spatele postului de conducere. Tractiunea poate fi comutata intre rotile din fata si cele din spate.

Miray are un fuzelaj aerodinamic ce aminteste de avioanele de lupta moderne. Grila radiatorului dubla este flancata defaruri cu tehnologie LED si noile lampi diurne specifice marcii Chevrolet.

Aripile fata si spate evoca modelul Chevrolet Corvette, iar spoilerele din fibra de carbon, amplasate la colturi, asigura controlul deportantei si al fluxului de aer. Vazuta de sus, cabina are o forma de diamant. Partea laterala a caroseriei, in forma de sageata, este fabricata din material plastic armat cu fibra de carbon (CFRP). Miray are jante sport de 20 inch pe fata, si de 21 inch pe spate.

Interiorul conceptului este caracterizat de un amestec de aluminiu slefuit, piele naturala, materiale textil de culoare alba si suprafete cu aspect de metal lichid.

Pentru afisarea informatiilor este utilizata retroproiectarea pe panoul de instrumente. Informatiile afisate in fata soferului au fost grupate in trei zone, fapt care elimina incarcarea inutila a campului vizual si ii permite acestuia sa se concentreze asupra senzatiilor din timpul conducerii.

Lasa un comentariu