Acasa Siguranta Auto VIDEO: EuroNCAP a testat 12 modele noi. Doar unul dintre ele a luat patru stele, restul au obtinut cinci

VIDEO: EuroNCAP a testat 12 modele noi. Doar unul dintre ele a luat patru stele, restul au obtinut cinci

de Vlad Barza

Cele 12 modele testate in octombrie 2011 (sursa - EuroNCAP)

Euro NCAP, organismul european independent de testare a sigurantei oferite de automobile, a publicat rezultatele testelor de impact pentru 12 noi masini lansate recent pe piata europeana, iar 11 dintre acestea au obtinut maximul de cinci stele. Lancia Voyager a fost singurul model care a primit patru stele, iar noul Ford Ranger a fost cel mai laudat model fiindca este prima camioneta care obtine cinci stele. La finalul articolului puteti vedea clipuri cu testele de siguranta pentru toate cele 12 masini.

Euro NCAP spune ca Ford a facut imbunatatiri deosebite la cea mai noua generatie a camionetei Ranger care a obtinut cinci stele in total si 81% din punctajul maxim la protectia pietonilor. Organizatia a mai laudat modelele BMW Seria 1, Mercedes-Benz Clasa M si noul Toyota Yaris care au obtinut peste 60% la protectia pietonilor, scor fara care din 2012 o masina testata nu va mai putea primi cinci stele.

Doar trei modele au primit sub 50% din punctajul maxim la protectia pietonilor: Hyundai Veloster, Chevrolet Captiva si Lancia Voyager (singurul model testat care a primit patru stele). Voyager a avut cel mai slab scor la protectia adultilor (79%), in timp ce Hyundai Veloster si Mercedes Clasa M au avut cel mai bun scor la acest capitol: 96%. Veloster a avut cel mai bun scor dintre toate 12 modele si la protectia copiilor, in timp ce Voyager a avut si aici cel mai mic procentaj.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) este un organism european independent, infiintat in anul 1997, care realizeaza teste de impact pentru determinarea gradului de siguranta al masinilor noi. Euro NCAP este sustinut de sapte guverne europene, de Comisia Europeana si de asociatii ale consumatorilor din tarile UE.

Lasa un comentariu