Acasa Citroen Peugeot – Citroen va renunta la 6.000 de angajati

Peugeot – Citroen va renunta la 6.000 de angajati

de Vlad Barza

Angajati Citroen (sursa - Citroen)

Grupul PSA Peugeot Citroen a anuntat ca va renunta la 3.500 de oameni angajati pe perioada nedeterminata si nu va reinnoi 2.500 de contracte pe perioada determinata in incercarea de a reduce costurile si de a evita acumularea de stocuri mari. PSA spune ca mediul din piata devine complicat fiindca cererea a scazut, mai ales in sudul Europei. Compania va opri cateva zile productia la mai multe uzine, iar cel mai mult se va simti acest lucru in Slovacia unde muncitorii vor fi trimisi in somaj tehnic zece zile.

Dintre cei 3.500 de angajati pe perioada nedeterminata 1.000 lucreaza in productie. Adunand si cei 2.500 de angajati temporari la care se va renunta, PSA isi va reduce cu peste 10% efectivele din Europa. Totul face parte dintr-un plan care prevede reducerea cheltuielilor cu 800 milioane euro anul viitor pentru a evita acumularea de stocuri consistente.

Analisti din piata spun ca PSA este prima victima clara a crizei ce va afecta din nou industria auto europeana, pe fondul scaderii cererii mai ales in sudul Europei unde in tari precum Grecia, Spania si Italia sunt mari dificultati financiare.

Grupul francez spune ca si cresterea preturilor materiilor prime se va reflecta in nivelul profitabilitatii, care va scadea. Vanzarile PSA au scazut cu 8% anul acesta in cele 28 de tari incluse in statisticile ACEA, iar cota de piata a celor doua marci (Peugeot si Citroen) a scazut de la 13,5% acum un an la 12,6% in prezent. Marca Peugeot are 6,9% din piata, iar Citroen 5,7%.

Volkswagen Group are o cota de peste 23% din piata auto europeana.

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu