Acasa Foto FOTO: Mazda Takeri Concept ne dezvaluie cum va arata inlocuitorul modelului Mazda6

FOTO: Mazda Takeri Concept ne dezvaluie cum va arata inlocuitorul modelului Mazda6

de Adrian Mitrea

Maza Takeri (sursa - Mazda)

Mazda a publicat primele imagini ale conceptului de clasa medie Takeri, cel care ne dezvaluie cum va arata inlocuitorul actualei Mazda6. Takeri va fi prezentat fizic in premiera mondiala la Salonul Auto de la Tokyo (30 noiembrie-11 decembrie). Conceptul Mazda Takeri afiseaza cea mai moderna interpretare a limbajului de design Kodo – sufletul miscarii.

Sub capota conceptului se ascund cele mai noi tehnologii Mazda, cum ar fi propulsoarele de inalta eficienta SkyActiv si tehnologia i-stop (sistem Start&Stop), dar masina beneficiaza si de o greutate redusa.

click aici pentru galeria foto

In plus, pentru eficienta sporita, Mazda Takeri poate recupera energie la franare, pe care o stocheaza in baterii si o utilizeaza cand e nevoie pentru a reduce la minimum arderea de combustibil fosil pentru a produce energia electrica necesare automobilului.

Conceptul Mazda Takeri este principala noutate pe care producatorul auto japonez o expune la evenimentul auto din tara sa de origine, insa va mai avea la stand si SUV-ul CX-5, precum si tehnologiile eco care poarta indicativul SkyActiv:

  • SkyActiv-D (motoare turbo diesel)
  • SkyActiv-G (motoare pe benzina)
  • SkyActiv-Drive (recuperarea energiei la franare)

Mazda6 se afla la a doua generatie. Prima a fost introdusa pe piata in 2002 si produsa pana in 2008, iar a doua a fost lansata in 2008 si se gaseste pe piata si in prezent. Conceptul Mazda Takeri anticipeaza inlocuitorul actualei generatii, care ar trebui sa debuteze in showroom-uri cel mai devreme in 2013.

Lasa un comentariu