Acasa Curiozitati Tesla a pierdut procesul cu BBC pe care i-l intentase deoarece TopGear ar fi trucat un test drive

Tesla a pierdut procesul cu BBC pe care i-l intentase deoarece TopGear ar fi trucat un test drive

de Adrian Mitrea

Tesla Roadster (sursa - Tesla Motors)
Tesla Roadster (sursa - Tesla Motors)

Producatorul american de masini sport electrice Tesla Motors a pierdut procesul pe care i l-a intentat canalului britanic BBC pentru ca intr-o emisiune TopGear din 2008 modelul Tesla Roadster ar fi fost ironizat si publicului i s-ar fi prezentat informatii false despre autonomia masinii, informeaza autoblog.com.

Instanta a decis ca masina Tesla Roadster nu a fost satirizata in emisiune si ca niciun telespectator TopGear nu avea cum sa concluzioneze ca situatia expusa in show-ul TV, pe circuit, are legatura cu performantele automobilului intr-o utilizare obisnuita.

Disputa in instanta va continua deoarece Tesla Motors a dat in judecata BBC pentru cinci afirmatii malitioase facute in timpul test drive-ului din 2008 cu modelul Roadster.

Cea mai rapida masina electrica din lume, Tesla Roadster, testata si de 0-100.ro, atinge 100 km/h in 3,9 secunde (3,7 secunde pentru varianta Sport). Masina deriva din Lotus Elise, motiv pentru care realizatorii TopGear au facut un test comparativ intre cele doua masini. Intr-o emisiune difuzata initial in 2008 Tesla Roadster a ramas fara energie dupa 88 de kilometri parcursi pe circuit. Producatorul auto american sustine insa ca masina mai avea energie si ca testul a fost trucat pentru a face publicul sa creada ca autonomia Tesla Roadster este redusa.

Tesla Motors a cerut daune de peste 110.000 euro si ca emisiunea respectiva sa nu mai fie redifuzata sau sa apara pe alte suporturi (cum ar fi DVD). In testul respectiv prezentatorul TV Jeremy Clarkson a si laudat masina pentru performantele sale.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre