Acasa Chery Invazia masinilor chinezesti in Europa se amana – Constructorul Chery va intra pe pietele situate la vest de Rusia abia in 2015

Invazia masinilor chinezesti in Europa se amana – Constructorul Chery va intra pe pietele situate la vest de Rusia abia in 2015

de Vlad Barza

Chery Eastar (sursa - Chery)

In ultimul timp declaratiile si promisiunile producatorilor auto chinezi legate de intrarea in Europa au fost tot mai prudente si in aceasta nota se inscriu si cei de la Chery Auto care, in loc sa-si aduca masinile la anul, vor intra in 2015, spune vicepresedintele companiei, citat de Reuters. In Romania grupul israelian Shlomo a adus vara trecuta 24 de masini Chery care sunt in prezent oferite spre inchiriere. Compania anuntase ca va deschide o retea de dealeri pentru a vinde modele ale marcii chineze, insa debutul vanzarilor a fost amanat de mai multe ori.

Lu Jianhui, director adjunct al Chery, spune ca se va pune accent pe exportul de masini catre Rusia si America de Sud, obiectivul fiind trimiterea peste hotare a 180.000 de unitati anul acesta, dublu fata de valoarea din 2010. In sapte – opt ani se doreste atingerea unui nivel de un milion de masini exportate anual.

Oficialul a mai spus ca abia din 2015 vrea sa inceapa vanzarile in tarile UE. Si alti producatori chinezi au declaratii tot mai prudente in ceea ce priveste extinderea in Europa dupa ce marci precum Brilliance sau Geely au esuat. La salonul de la Frankfurt luna trecuta a fost prezent producatorul chinez Changan care, desi a adus cateva modele de serie la stand, a spus ca nu are de gand sa inceapa in urmatorii ani vanzarile in Europa.

Chery Automobile din provincia Anhui pretinde ca e cel mai mare  producator auto independent din China si unul dintre producatorii auto cu cel mai mare progres. Compania a inceput productia de masini acum zece ani dar a capatat notorietate in 2003 cand a lansat un model numit QQ similar Daewoo Matiz si apoi altul care copia Chevrolet Epica si se numea Eastar.

Masinile Chery trebuiau sa fie vandute in Romania prin Shlomo Holdings, grup israelian specializat in importul de masini, inchirieri, leasing operational dar si in operarea de ateliere auto in unele tari.

Primele 24 de masini Chery au ajuns in tara in vara lui 2010 si acum sunt folosite pentru servicii de rent-a-car. Importatorul local nu a dorit sa dea informatii despre momentul cand masinile marcii chineze vor ajunge in showroom.

Lasa un comentariu