Acasa Piata Auto Obiectivul marcilor Range Rover si Land Rover: Vanzari de cinci ori mai mari pe plan local in 2015

Obiectivul marcilor Range Rover si Land Rover: Vanzari de cinci ori mai mari pe plan local in 2015

de Vlad Barza

Range Rover Evoque (sursa - Range Rover)

Vanzarile cumulate ale Range Rover si Land Rover vor depasi 400 de unitati anul acesta, insa pe fondul lansarii celui mai mic Range Rover dar si prin modernizarea gamei Land Rover se estimeaza vanzari de 2.000 de unitati pentru 2015, au spus oficialii celor doua brand-uri la evenimentul de lansare al Evoque, cel mai mic Range Rover construit vreodata, masina care costa de la circa 35.800 euro.

Estimarile arata vanzari de 400 – 410 unitati pentru Land Rover si Range Rover in acest an, insa venirea lui Evoque ar putea duce vanzarile la 750 de unitati anul viitor, dintre care 300 – 350 ar putea fi noul model, spune Mihai Ivanescu, seful Premium Auto, compania care aduce in tara aceste marci.

Lucrurile se schimba astfel foarte mult fiindca pana acum vanzarile Land Rover erau de cateva ori mai mari decat cele al Range Rover, insa lansarea celui mai putin costisitor model Range Rover echilibreaza mult volumele cu marca Land Rover. „S-a creat o frenezie in industria auto cu acest model Evoque, iar asta se vede si in nivelul comenzilor, 27.000„, spune Catalin Constantin, un roman care de sase ani este director zonal pentru Europa de Sud est la Jaguar, Land Rover si Range Rover.

Range Rover este mult mai bine privita in Romania in comparatie cu Land Rover„, admite Constantin si spune ca tocmai de aceea, lansarea lui Evoque si schimbarea de strategie prin care Range Rover devine, din familie de modele a LR, marca de sine statatoare, va face mult bine marcii.

Vanzarile Range Rover nu le vor depasi pe cele ale Land Rover nici in 2015, crede Mihai Ivanescu, facand referire la anul in care se preconizeaza ca volumele de vanzari ale celor doua brand-uri vor ajunge la 2.000 de unitati in tara, de cinci ori mai mult decat anul acesta. El spune ca avansul nu se va datora doar Evoque si viitoarelor modele Range Rover – brand care ramane unul foarte scump, insa devine accesibil unui numar mai mare de clienti – dar si innoirii pana in 2015 a intregii game Land Rover cu toate cele trei noi modele: Defender, Freelander si Discovery.

Criza nu a iertat nici Land Rover/Range Rover: in 2007, anul cel mai bun din istoria pietei auto locale, s-au vandut 700 de masini, iar anul trecut s-a ajuns la mai putin de 300 de unitati.

citeste aici pe larg despre Range Rover Evoque

Cel mai mic Range Rover construit vreodata si cel mai accesibil model al marcii din oferta curenta, Evoque, este disponibil in Romania cu trei versiuni de motorizare diesel si una pe benzina, cu tractiune 4×4 sau doar pe rotile din fata, si are preturi cuprinse 35.824 si 53.816 euro, inclusiv TVA. Primele livrari se fac in octombrie, iar timpii de asteptare sunt intre o luna si trei luni, in functie de tipul de versiune ales. Sunt disponibile variante in trei, respectiv cinci usi, iar pana la finele anului se estimeaza ca vor fi livrate 100 de masini.

Lasa un comentariu