Acasa Industrie Volvo va inchide o uzina

Volvo va inchide o uzina

de Adrian Mitrea

Uzina Volvo Cars Uddevalla (sursa - Volvo)
Uzina Volvo Cars Uddevalla (sursa - Volvo)

Producatorul auto suedez Volvo Cars Corporation (VCC), detinut de grupul auto chinez Zhejiang Geely Holding incepand cu 2010, va inchide in 2013 uzina Uddevalla din Suedia, dupa ce va finaiza preluarea ei de la Pininfarina. Tuturor angajatilor le vor fi oferite locuri de munca in celelalte patru uzine pe care VCC le are in Suedia, a anuntat compania.

Uzina Uddevalla produce modelul decapotabil C70, iar anul trecut a fabricat 10.000 de unitati.

„Volumele mici de la Uddevalla nu justifica continuarea productiei (…) Acum analizam cand urmatoarea generatie de masina decapotabila Volvo va fi lansata pe piata si unde o vom produce. (…) Un producator de marimea Volvo nu poate, din considerente financiare, sa justifice o fabrica care produce un singur model la volumele din prezent. Capacitatea de la Uddevalla este utilizata la 65%”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Stefan Jacoby, director general (CEO) si presedinte al VCC.

Volvo construieste masini la Uddevalla din 2005, in parteneriat cu Pininfarina. In acest an cele doua companii au decis sa puna punct colaborarii, urmand ca uzina sa treaca in proprietatea Volvo din 2013, cand va fi si inchisa.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre