Acasa Jeep Jeep se relanseaza in Romania prin AutoItalia. Trei modele disponibile in sapte showroom-uri din cinci orase

Jeep se relanseaza in Romania prin AutoItalia. Trei modele disponibile in sapte showroom-uri din cinci orase

de Adrian Mitrea

Jeep Wrangler (sursa - Jeep)

Compania AutoItalia Group a anuntat inceperea oficiala a operatiunilor pentru marca americana Jeep, masura previzibila si asteptata de circa un an. Atunci Grupul Fiat a anuntat ca va prelua, impreuna cu importatorii sai din diverse tari din Europa, destinele marcilor americane Jeep, Chrysler si Dodge in ceea ce priveste piata europeana. In tara importul Jeep a fost preluat de AutoItalia de la Mercedes-Benz Romania si acum Jeep are sapte showroom-uri in trei orase si o gama de trei modele: Grand Cherokee, Compass si Wrangler, plus o editie speciala a acestuia, Wrangler Unlimited.

„Ca reprezentant oficial al marcii in Romania, AutoItalia Group incepe din aceasta toamna comercializarea gamei Jeep asigurand, in acelasi timp, intreaga gama de servicii post-vanzare atat pentru noile modele cat si pentru cele existente deja pe piata. Reteaua de concesionari a marcii Jeep, aflata in continua dezvoltare, cuprinde in prezent 7 showroom-uri: 3 in Bucuresti (Jeep AutoItalia City Gates, AutoItalia Colentina si AutoPerugia 1 Decembrie), Constanta, Iasi, Cluj si Pitesti”, a anuntat noul importator Jeep.

Cand Fiat Group a preluat in iunie 2009 o parte din actiunile grupului american Chrysler si conducerea acestuia a inclus in portofoliul sau european nu numai o gama de noi modele ci si una dintre marcile auto cele mai incarcate de istorie, adrenalina si emotie din intreaga lume, deschizand o noua etapa pentru marca al carei nume, Jeep, provine din sintagma „general purposes”. Conform unuia dintre reporterii de razboi care au documentat contributia marcii la anduranta si victoria Aliatilor, Jeep „…facea de toate. Ajungea oriunde. Era loial ca un caine, puternic ca un magar si agil ca o capra. Cara constant de doua ori mai mult decat era proiectat sa o faca si totusi mergea mai departe”.

Un pic de istorie

Ca marca, Jeep a luat nastere in urma cu 70 de ani cand armata SUA a solicitat crearea unui automobil modern, special, care sa serveasca celor mai diverse scopuri in cele mai neprietenoase conditii. Pe 15 iulie 1941 a fost produs astfel primul Jeep 4×4, un vehicul militar numit Willys Overland, devenit in scurt timp un adevart erou al celui de-al doilea Razboi Mondial, atat datorita robustetii si versatilitatii uimitoare, dar si datorita legaturilor emotionale care s-au creat atunci intre soldati si Jeep-urile pe care le conduceau.

„Ca efect, in 1945 a inceput productia de serie a primului autovehicul Jeep pentru uz civil, considerat de altfel si primul off roader modern din industria auto. In 1963, prin lansarea lui Jeep Wagoneer, Jeep a inventat si segmentul SUV premium, adaugand eleganta si stil unor masini capabile de aproape orice si schimband astfel pentru totdeauna cursul industriei de profil si al modalitatii in care un automobil poate aborda provocarile din natura”, se arata intr-un comunicat al AutoItalia.

Sinonim cu libertatea, ca stare de spirit, si cu determinarea individuala de a depasi obstacole si de a te bucura de aventura cu incredere si fara constrangeri tehnice, Jeep a vandut pana in prezent peste 15 milioane de unitati, 6 milioane fiind inca active pe cele mai diverse drumuri din intreaga lume.

Gama Jeep in Romania

Jeep Compass (sursa - Jeep)Jeep Compass, un SUV compact destinat unei utilizari mai putin dure. Masina vine cu un propulsor turbo diesel de 2,2 litri ce dezvolta fie 136 Cai Putere (CP), fie 163 CP. Compass dispune de sistemul de tractiune integrala Freedom Drive I si de noi mecanisme de directie si suspensie. Pentru prima oara in Europa, modelul Compass dispune acum si de tractiune 4×2. Versiunile de echipare sunt Sport si Limited, iar pretul special de lansare porneste de la 25.950 euro, inclusiv TVA.

Jeep Grand Cherokee, a patra generatie, a fost in totalitate regandit pentru lansarea europeana atat in ceea ce priveste exteriorul, cat si detaliile de interior. Noua generatie Grand Cherokee este echipata cu sistemul de suspensie pneumatic Quadra Lift si controlul tractiunii Select Terrain, cu cinci setari, pentru a garanta performanta on si off-road: Auto, Sand/Mud, Sport, Snow si Rock. Noul model este echipat, printre altele, cu un motor dezvoltat recent de Fiat Powertrain, un turbo diesel V6 3 litri cu tehnologie Multijet II. Motorul dezvolta fie 241 CP, fie 190 CP. Nivelurile de echipare sunt Laredo, Limited si Overland, iar pretul porneste de la 53.320 euro (erata AutoItalia) 43.000 euro, inclusiv TVA.

Jeep Wrangler si Jeep Wrangler Unlimited reprezinta exponentii iconici ai Jeep. Aceste modele au fost aduse la zi prin utilizarea de noi materiale, mai calitative, noi setari si ergonomie imbunatatita. Propulsorul turbo diesel de 2,8 litri de sub capota lui Wrangler dezvolta 200 CP si are si functia Start&Stop pentru a economisi carburant in oras. Wrangler este prin excelenta un vehicul 4×4 si dispune de sisteme special concepute pentru asa ceva: 4×4 Command Trac si Rock Trac, plus diferentiale blocante fata/spate. Cele trei configuratii disponibile sunt Sport, Sahara si Rubicon, iar pretul porneste de la 31.500 euro, inclusiv TVA.

Jeep Grand Cherokee (sursa - Jeep)

Lasa un comentariu