Acasa Saloane Auto Bilantul salonului auto de la Frankfurt – Vizitatori, premiere si cifre cheie ale celui mai important eveniment auto al toamnei

Bilantul salonului auto de la Frankfurt – Vizitatori, premiere si cifre cheie ale celui mai important eveniment auto al toamnei

de Vlad Barza

(sursa - HotNews)

Duminica s-a incheiat salonul auto de la Frankfurt, cel mai mare eveniment de profil al toamnei, iar bilantul anuntat de organizatori pare a fi pozitiv, numarul de vizitatori fiind cu 10% mai mare decat la editia de acum doi ani. La salonul german au fost prezente peste 180 de premiere mondiale, iar fimele participante au venit din 32 de tari. Tendinta principala a fost prezentarea de mici vehicule de oras cu maxim doua locuri, dar n-au lipsit nici masinile foarte scumpe.

VDA, asociatia industriei auto germane a anuntat ca au fost 928.000 de vizitatori la salon, cu 10% mai mult decat la editia precedenta care s-a tinut in 2009. Prudenti, nemtii anuntasera un obiectiv de peste 800.000 de vizitatori, astfel ca acum au de ce spune ca sunt foarte multumiti. Biletul de intrare pentru public a fost 15 euro, varsta medie a vizitatorilor a fost de 35 de ani.

In uriasul complex expozitional Frankfurt Messe suprafata de expunere a fost de 235.000 mp, numarul total de firme care au avut standuri a trecut de o mie, fiind reprezentate 32 de tari. S-au adus in premiera 183 de automobile, iar numarul de jurnalisti acreditati a depasit 12.000, din aproape o suta de tari.

A 65-a editie a salonului auto de la Frankfurt se va desfasura intre 12 si 22 septembrie 2013. In toamna viitoare se va tine salonul auto de la Paris unde va fi prezentat si noul Logan.

0-100.ro si HotNews au relatat de la salonul german, iar articolele de la eveniment pot fi gasite in sectiunea Frankfurt 2011.

Lasa un comentariu