Acasa Piata Auto Avertisment pentru cumparatorii de masini: Tichetele Rabla pot fi folosite doar pana la 23 noiembrie, spune ministrul Mediului

Avertisment pentru cumparatorii de masini: Tichetele Rabla pot fi folosite doar pana la 23 noiembrie, spune ministrul Mediului

de Adrian Mitrea

Rabla (sursa - 0-100.ro)

Tichetele valorice de 3.800 lei fiecare pot fi utilizate pentru cumpararea unei masini noi doar pana la 23 noiembrie, avertizeaza ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care precizeaza ca dupa aceasta data voucherele vor fi lipsite de valoare. Precizarea este importanta deoarece tichetele valorice pentru Programul Rabla din 2010 au putut fi utilizate pana la 31 ianuarie 2011, insa o prelungire si de aceasta data a valabilitatii tichetelor se pare ca este exclusa.

„Anul acesta, in cadrul Programului Rabla, Administratia Fondului pentru Mediu a alocat 120.000 de tichete, acestea fiind distribuite in totalitate catre colectori. Numarul de masini noi achizitionate pana acum este de 21.300, dintre care 8.000 sunt romanesti. Vreau sa atrag atentia ca tichetele valorice se elibereaza de catre colectorii validati numai pana la data de 21 noiembrie 2011 si vor putea fi utilizatea de catre proprietari doar pana pe 23 noiembrie. Ultima cerere de decontare va putea fi depusa de catre producatorul validat cel mai tarziu la data de 25 noiembrie, iar decontul va fi realizat pana pe 12 decembrie anul acesta. De asemenea, vreau sa subliniez ca toti ce care detin sau vor detine astfel de tichete trebuie sa le valorifice in termenele mentionate deoarece ulterior acestea isi vor pierde valoarea”, a anuntat ministrul, printr-un comunicat de presa.

In ceea ce priveste persoanele juridice si operatorii economici fara personalitate juridica, acestia pot depune dosarele de acceptare in cadrul Programului pana la data de 15 octombrie, inclusiv. De asemenea, pentru Programul Rabla pentru tractoare, ce a pornit pe 12 septembrie, sesiunea de inscriere in vederea acceptarii proprietarilor are loc pana la data de 10 noiembrie, iar ultima cerere de decontare se va depune de catre producatorul validat cel mai tarziu la data de 25 noiembrie. Decontul se va realiza pana la 12 decembrie 2011, potrivit lui Borbely.

Lasa un comentariu