Acasa Evenimente VIDEO, FOTO: MINI Coupe a fost lansat in Romania pe circuit, cu provocari ciudate

VIDEO, FOTO: MINI Coupe a fost lansat in Romania pe circuit, cu provocari ciudate

de Adrian Mitrea

Lansare MINI Coupe in Romania (sursa - 0-100.ro)

MINI Coupe a pasit oficial in Romania, pe circuit, cu provocari pe care nu te-ai astepta sa le intalnesti la o asemenea lansare. Masinile si-au depasit demult conditia de simple autovehicule, iar acest MINI iti lasa posibilitatea sa-ti compui singur melodii plecand de la niste negative prestabilite. Stilul de condus si actionarea semnalizarii adauga ritmuri pe acea melodie si, in plus, sistemul audio contine un fel de „spiridusi” care exclama mereu cand faci cate ceva. Oricat de ciudate ar parea aceste functii, inglobate sub palaria MINI Connected, oficialii marcii spun ca exista clienti care ar cumpara masina doar pentru ele, fara sa-i intereseze motorizarea sau alte specificatii tehnice.

Practic, MINI Coupe da tonul schimbarii sistemelor de infotainment in gama MINI si nu numai. Incepand cu lansarea acestui Coupe, si alte modele ale marcii pot avea noile functii MINI Connected, iar in industria auto reprezinta o premiera.

click aici pentru fotografii de la evenimentul de lansare

Ideea e cat se poate de simpla: transformarea unor functii conventionale ale unei masini in ceva modern, distractiv si interactiv. Clasicul computer de bord care iti afiseaza cat de eficient ai condus prin niste cifre seci, care semnifica cati litri de carburant ai consumat pentru 100 de kilometri parcursi, a devenit acum o functie cu grafica prietenoasa care iti prezinta pe ecranul central un acvariu cu pesti pus pe masina, iar misiunea ta este sa conduci in asa fel incat sa nu rastorni acvariul. Cine vrea sa omoare niste bieti pesti virtuali, nu-i asa?

Preturi MINI Coupe (sursa - BMW Group Romania)Mai mult, in functie de cat de eficient ai condus, masina te puncteaza si iti lasa posibilitatea sa transmiti aceste informatii pe Twitter si Facebook in comunitatea MINI. E un nou mod de a invata soferii sa conduca eco.

Exista si web radio, iar clasicele sunete de avertizare pentru frana de mana uitata, centura nepusa, usa deschisa si altele sunt acum niste voci ale unor spiridusi. Fanii filmului KITT, cu David Hasselhoff, isi pot vedea acum visul cu ochii… De exemplu, cand accelerezi violent, o voce haioasa iti spune: „That’s right!… Pedal to the metal!”. Muzica din clipul de mai sus a fost compusa pe circuit, cu ocazia lansarii, sub coordonarea pilotului Claudiu David. Aceasta a fost provocarea data jurnalistilor de catre organizator.

Mai multe despre MINI Connected poti afla din clipul de mai jos, realizat special  in scop explicativ.

In fine, dincolo de toate aceste gadget-uri, MINI Coupe pastreaza ADN-ul marcii si-l duce pe noi culmi. Pe circuit am putut testa 10-15 minute cum se comporta masina in situatii extreme si la prima impresie pare cel mai agil MINI de serie creat vreodata.

Sistemul de directie are demultiplicare mica, astfel ca rotile vireaza puternic la cea mai mica miscare a volanului si masina se inscrie imediat pe viraj exact asa cum iti doresti. Derapajele sunt distractive si perfect controlabile, chiar daca nu esti pilot.

Mai multe despre MINI Coupe vom descoperi impreuna cu ocazia unui test drive obisnuit, in urmatoarele luni.

click aici pentru poze oficiale cu MINI Coupe

Masina vine cu trei motorizari pe benzina si una diesel:

  • MINI John Cooper Works Coupe – motor turbo pe benzina cu o capacitate cilindrica de 1.598 centimetri cubi (cmc) ce dezvolta 155 kW/211 Cai Putere (CP) la 6.000 rotatii pe minut (rpm) si un cuplu maxim de 260 Newton-metru (Nm) intre 1.850 si 5.600 rpm (280 Nm cu overboost). Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 6,4 secunde, viteza maxima este de 240 km/h, iar consumul mediu de benzina este de 7,1 litri/100 km parcursi. Emisiile de dioxid de carbon pe kilometru ale acestui motor sunt de 165 de grame;
  • MINI Cooper S Coupe – motor turbo pe benzina cu o capacitate cilindrica de 1.598 cmc ce dezvolta 135 kW/184 CP la 5.500 rpm si un cuplu maxim de 240 Nm intre 1.600 si 5.000 rpm (260 Nm cu overboost). Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 6,9 secunde, viteza maxima este de 230 km/h, iar consumul mediu de benzina este de 5,8 litri/100 km parcursi. Emisiile de dioxid de carbon pe kilometru ale acestui motor sunt de 136 de grame;
  • MINI Cooper Coupe – motor aspirat (fara turbo) pe benzina cu o capacitate cilindrica de 1.598 cmc ce dezvolta 90 kW/122 CP la 6.000 rpm si un cuplu maxim de 160 Nm la 4.250 rpm. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 9 secunde, viteza maxima este de 204 km/h, iar consumul mediu de benzina este de 5,4 litri/100 km parcursi. Emisiile de dioxid de carbon pe kilometru ale acestui motor sunt de 127 de grame;
  • MINI Cooper SD Coupe – motor turbo pe motorina cu o capacitate cilindrica de 1.995 cmc ce dezvolta 105 kW/143 CP la 4.000 rpm si un cuplu maxim de 305 Nm intre 1.750 si 2.700 rpm. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 7,9 secunde, viteza maxima este de 216 km/h, iar consumul mediu de motorina este de 4,3 litri/100 km parcursi. Emisiile de dioxid de carbon pe kilometru ale acestui motor sunt de 114 de grame.

Lasa un comentariu