Acasa Industrie Turcia vrea sa aiba propria marca auto nationala

Turcia vrea sa aiba propria marca auto nationala

de Vlad Barza

Renaul Fluence, model produs in Turcia (sursa - 0-100.ro)

Turcia, tara in care se produc peste un milion de automobile anual, vrea sa aiba propria marca auto nationala care sa-si gaseasca initial 200.000 de clienti/an si sa vanda apoi si in strainatate, spune ministrul turc al industriei, citat de Automotive News. Estimarile arata ca se vor vinde 600.000 de masini anul acesta in Turcia, iar o treime dintre ele sunt produse pe plan local de marci internationale. Productia totala de autoturisme si vehicule comerciale s-a apropiat de 1,1 milioane unitati anul trecut.

Nihat Ergun, ministrul turc al industriei, a spus ca se doreste crearea unei marci auto nationale si sunt afaceristi interesati sa investeasca in asa ceva. Asociatia Producatorilor Auto din Turcia va inainta luna aceasta un raport guvernului pe aceasta tema.

In Turcia se vand anual cam 600.000 de masini, iar estimarile arata ca se va ajunge la un milion in cativa ani. Atunci, crede ministrul industriei, marca nationala turca ar putea ajunge la 20% din piata si apoi va putea vinde si peste hotare.

In Turcia s-au produs anul trecut circa 600.000 de masini si jumatate de milion de utilitare, iar printre marcile care au fabrici se numara Ford, Toyota, Hyundai, Renault si Fiat. In plus, in Turcia sunt produse multe marci de autobuze, inclusiv Mercedes.

Lasa un comentariu