Acasa Tehnologie STUDIU: Hackerii vor ajunge un real pericol si pentru automobile, cu cat masinile devin mai dependente de sistemele electronice

STUDIU: Hackerii vor ajunge un real pericol si pentru automobile, cu cat masinile devin mai dependente de sistemele electronice

de Vlad Barza

(sursa 0-100.ro)

Cu cat masinile devin tot mai pline de noi tehnolgoii si ajung dependente de procesoare si diversi senzori exista pericolul ca hackerii sa obtina controlul asupra vehiculelor, mai ales ca securitatea nu e pusa la punct, arata un studiu realizat de McAfee si alte doua firme. Numarul masinilor cu sisteme electronice ultra – avansate este inca mic, dar lucrurile se vor schimba in urmatorul deceniu, arata studiul realizat de furnizorul de solutii antivirus McAfee si companiile Wind River si ESCRYPT.

Cei de la McAfee spun ca hackerii devin tot mai periculosi pentru automobilele care depind de sisteme electronice digitale integrate controlate de procesoare si senzori.

Ne-am obsinuit cu ideea ca laptop-uri, desktop-uri sau diverse sisteme informatice sa fie puse la pamant de hackeri, insa in curand si automobilele vor deveni vulnerabile si vor putea fi controlate de infractori informatici care profita de sistemele electronice integrate in noile masini.

Pot fi afectate si sistemele navigatie, iar prin conexiunile Bluetooth pot fi „furate” date personale. Companiile auto adauga diverse tehnologii, insa partea de securitate a datelor este inca neglijata, spun companiile care au realizat studiul.

Sunt testate si masini care se conduc singure, iar acestea ar putea fi si mai vulnerabile la atacurile informatice. Totusi, aceste lucruri nu trebuie incadrate intr-o viziune apocaliptica fiindca numarul masinilor cu multe sisteme electronice ultra-avansate este inca mic raportat la numarul total de automobile existente.

In prezent exista peste un miliard de dispozitive conectate la internet, insa numarul ar putea ajunge la cateva zeci de miliarde in zece ani.

Lasa un comentariu