Acasa Honda Honda recheama in service 251 de Accord din Romania pentru ca motorina s-ar putea amesteca cu uleiul

Honda recheama in service 251 de Accord din Romania pentru ca motorina s-ar putea amesteca cu uleiul

de Vlad Barza

Honda Accord (sursa - Honda)

Honda recheama in service 251 de masini Accord diesel din Romania pentru ca softul modulului de control al motorului ar putea avea inexactitati. La anumite masini nivelul uleiului ar putea creste ca urmare a diluarii cu combustibil, iar in unele situatii motorul poate accelera neintentionat, putand exista riscul de accidente. Rezolvarea consta intr-un update la soft si in inlocuirea uleiului din motor si a filtrului de ulei.

La anumite modele Honda Accord diesel nivelul uleiului din motor ar putea creste ca urmare a diluarii cu combustibil, in momentul in care este declansata procedura automata de regenerare a filtrului de particule.

Cresterea nivelului uleiului peste limita specificata poate duce la patrunderea acestui amestec in camera de combustie sau la o functionare necontrolata a motorului. Functionarea motorului cu acest ulei diluat poate duce la lipsa decelerarii atunci cand pedala de acceleratie este eliberata.

Honda mentioneaza ca, desi sistemul de franare este in continuare capabil sa opreasca autovehiculul, aceasta accelerare neintentionata a motorului poate conduce la aparitia unui accident. In unele cazuri motorul poate continua sa functioneze, chiar daca contactul este oprit, ambreiajul este decuplat sau automobilul este scos din viteza. In Europa s-au semnalat 18 cazuri de defectare a motorului.

Problema va fi rezolvata printr-un update la softul pentru modulul de control al motorului si prin inlocuirea uleiului din motor si a filtrului de ulei. Operatiunea va dura circa o ora.

Honda a anuntat de asemenea ca recheama aproape un milion de masini de clasa mica Fit (Jazz in Europa), comercializate in principal in Asia, din cauza unor posibile defectiuni la sistemele electrice de inchidere a geamurilor.

Printre marcile care au facut rechemari anul acesta in Romania se numara Fiat, Renault, Chevrolet, Mitsubishi, Toyota si Opel.

Lasa un comentariu