Acasa Saloane Auto Frankfurt 2011: Skoda MissionL ne spune cum va arata noua Octavia

Frankfurt 2011: Skoda MissionL ne spune cum va arata noua Octavia

de Adrian Mitrea

Skoda MissionL Concept (sursa - Skoda)

Skoda prezinta la Salonul Auto de la Frankfurt (13-25 septembrie) conceptul compact MissionL despre care producatorul spune ca este gata de productie. Acest vehicul compact nu este nimic altceva decat noua Octavia, masina asteptata pe piata in 2012-2013. In plus, Skoda promite cate un model nou la fiecare sase luni (incluzand aici si versiunile restilizate ale automobilelor deja lansate).

Octavia este cea mai bine vanduta masina de import in Romania, detronand modele precum Clio, Golf si Astra.

Oficialii Skoda spun ca acest nou design inaugurat pe MissionL ne arata directia estetica inspre care se indreapta marca ceha. Acest desihn mai simplu, mai germanic, a fost anuntat inca de la Salonul Auto de la Geneva din martie, cand Skoda a prezentat conceptul Vision D si noua sigla.

„Noul model compact cu cinci usi va fi lansat in Europa, Rusia si China. In acord cu principiile de internationalizare, acest compact liftback va avea modificari specifice in functie de fiecare aceste trei mari regiuni. In plus, piata din India va avea o versiune proprie a masinii, un sedan compact. Toti acesti pasi sunt in concordanta cu obiectivul 2018 al Skoda enuntat anul trecut. Marca vrea sa-si creasca vanzarile la 1,5 milioane de unitati pana in 2018”, se arata intr-un comunicat de presa al Skoda.

Asadar, MissionL este o masina cu aspect de sedan, dar cu hayon, la fel cum are Octavia.

In uzina Mlada Boleslav din Cehia, pe langa Fabia si Octavia, va fi produs un al treilea model al carui nume nu a fost inca anuntat. Ar putea fi vorba despre un hatchback de tipul celui anuntat de conceptul Vision D. Tot in Cehia, dar la uzina Vrchlabi, Skoda va demara fabricatia unor cutii de viteze robotizate cu dublu ambreiaj (DQ200) la sfarsitul anului 2012.

Skoda se uita mai mult ca oricand la piata chineza. In acest sens marca ceha, impreuna cu Shanghai Volkswagen, va lansa acolo Yeti la jumatatea lui 2013. Modelul va fi produs local si in acelasi an va demara productia in China pentru inca un model.

Skoda isi va extinde si operatiunile din Rusia, tara in care are un parteneriat cu GAZ. Incepand cu ultimul trimestru din 2012 in Rusia va incepe sa fie fabricat si modelul Yeti.

In India, incepand cu acest an, cehii vor fabrica un nou sedan compact.

Skoda MissionL Concept (sursa - Skoda)

Lasa un comentariu