Acasa Romania Marca SsangYong se relanseaza in Romania – Luna aceasta ajung primele masini Korando

Marca SsangYong se relanseaza in Romania – Luna aceasta ajung primele masini Korando

de Vlad Barza

SsangYong Korando C200 (sursa - SsangYong)

New Kopel, compania care din vara aceasta este noul importator al marcii coreene SsangYong a anuntat ca luna aceasta ajung in tara primele zece masini Korando, iar in septembrie incep livrarile. Compania vrea sa aiba zece dealeri in primul an, iar primele deschideri de reprezentante sunt in curs de concretizare.

SsangYong Korando C200 a fost lansata atat cu transmisie manuala cat si automata, ambele in sase trepte. Korando are in gama vehicule de 2X4 si 4X4, avand un consum combinat de 7,3L/100 km si atingand o viteza de 100 km/h in aproximativ 10 secunde. Masina dispunde de o singura motorizare ¬ un propulsor turbo diesel de 2 litri ce dezvolta 175 CP si concureaza cu modele precum Ford Kuga, Hyundai ix35, Kia Sportage, Nissan Qashqai si Volkswagen Tiguan.

La inceputul luni iulie, New Kopel Group anunta ca a devenit noul importator unic in Romania al marcii sudcoreene de automobile. Tot atunci era facuta cunoscuta intentia ca in primul an reteaua de distributie sa fie extinsa cu zece noi dealership-uri la nivelul intregii tari. Chiar zilele acestea sunt in curs de concretizare cateva dintre acestea.

New Kopel Group a raportat pentru 2010 o cifra de afaceri de 25 milioane euro, in crestere cu 78% fata de anul 2009. Pentru anul 2011 grupul estimeaza o cifra de afaceri ce va depasi 30 milioane euro.

Pana in vara importatorul oficial pentru marca asiatica a fost AutoItalia, care inghetase insa activitatile legate de marca si inchisese punctele de vanzare.

In 2009 s-au inmatriculat in tara 97 de masini noi SsangYong, iar anul trecut doar 9 unitati. Pe soselele tarii circula cam 1.500 de masini ale marcii coreene.

Lasa un comentariu