Acasa Saloane Auto Frankfurt 2011: SsangYong va aduce un concept de SUV compact

Frankfurt 2011: SsangYong va aduce un concept de SUV compact

de Vlad Barza

SsangYong XUV 1 (sursa - SsangYong)

Compania coreeana SsangYong va expune la salonul auto de la Frankfurt un concept de SUV compact care e gandit sa deschida o noua directie de design a marcii care a fost la un pas de lichidare in 2009. La salonul german compania va aduce versiunea de serie a pick-up-ului-concept SUT, care va fi comercializata in Europa din 2012. Constructorul a fost salvat de indienii de la Mahindra & Mahindra care detin 70% din actiuni.

Despre SUV-ul compact, coreenii au spus extrem de putine lucruri concrete: sunt cateva fotografii teaser, insa amanuntele tehnice lipsesc. Conceptul XUV 1 este un crossover de clasa B si se vrea a fi un automobil premium cu suprafete vitrate extinse.

Compania mai spune ca interiorul este foarte versatil, scaunele putand fi aranjate in diverse configuratii cum ar fi 1+1+2 sau 1+3. Constructorul spune ca masina deschide o noua directie de design, lucru absolut necesar pentru viitorul marcii care a fost masiv criticata pentru aspectul modelelor sale care au fost catalogate in mule clasamente ca fiind cele mai urate masini de pe piata.

La Frankfurt, compania va aduce versiunea de serie a pick-up-ului-concept SUT1, care va fi comercializata in Europa din 2012. Sub capota lui SUT1 se afla un propulsor turbo diesel de 2 litri ce dezvolta 155 CP.

In 2009 s-au inmatriculat in tara 97 de masini noi SsangYong, iar anul trecut doar 9 unitati. Pe soselele tarii circula cam 1.500 de masini ale marcii coreene.

Din ultimul trimestru al anului masinile marcii coreene ssangYong sunt aduse in tara de un nou importator, New Kopel Group care isi propune sa le vanda prin intermediul a zece dealeri. SsangYong a fost aproape de lichidare, insa a fost salvata dupa ce a fost preluata de indienii de la Mahindra & Mahindra. Masinile marcii au fost aduse in tara de AutoItalia care insa inghetase activitatile legate de marca si inchisese punctele de vanzare.

In 2011, va fi disponibil pentru achizitie noul model Korando C200, un SUV aflat la a patra generatie, iar incepand cu luna ianuarie 2012, acestuia i se va adauga noul Action Sport, un Sport Utility Truck.

Lasa un comentariu