Acasa Curiozitati Cea mai rapida Skoda din istorie a atins 325 km/h pe legendarul desert de sare din Bonneville

Cea mai rapida Skoda din istorie a atins 325 km/h pe legendarul desert de sare din Bonneville

de Vlad Barza

Skoda Octavia vRS Bonneville (sursa - Skoda)

O Skoda Octavia vRS puternic modificata a depasit pe celebrele intinderi de sare de la Bonneville (SUA) viteza de 325 km/h, devenind cea mai rapida masina din istoria marcii cehe. Versiunea modificata de compania REVO Technik are un motor de trei ori mai puternic decat Octavia vRS de serie, iar garda la sol este de numai 5 cm. Echipa britanica ce a pregatit masina vrea sa depaseasca recordul categoriei in care concureaza: 347 km/h.

Skoda participa la competitia „Saptamana Vitezei” (Bonneville Speed Week) care se tine pana in 20 august. Participarea e gandita pentru a aniversa zece ani de existenta a categoriei de masini sport vandute sub brand-ul vRS de Skoda.

Octavia vRS de serie are motor de 200 CP si atinge maxim 240 km/h, insa varianta gandita sa „alerge” pe legendarele intinderi sarate de langa Salt Lake City va avea 600 CP iar obiectivul este atingerea vitezei de 347 km/h, recordul categoriei la care masina concureaza.

Editia tunata pentru Bonneville cantareste 2.000 kg si are extrem de putine in comun cu o masina de serie. Masina are garda la sol de 5 cm, in timp ce versiunea de serie are garda de 13 cm.

Chiar daca o Octavia de 600 CP nu va fi produsa in serie, Skoda vrea sa puncteze la capitolul imagine prin aceasta participare. O strategie similara a adoptat si Renault cu Duster-ul de 800 CP care a participat in iunie la Pikes Peak, tot in SUA.

Lasa un comentariu